4 efecte benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului

De: Dragos Tanase / 08.10.2014, 12:00
4 efecte benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului
Un consum moderat de bere, combinat cu o dietă bazată pe pește, fructe, legume și ulei de măsline, poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II.

Acest efect pozitiv se datoraează vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în această băutură. Iată și celelalte 3 efecte benefice asupra organismului:

1) Combate pietrele la rinichi

O cantitate de 660 ml/zi de bere pentru bărbați și 330 ml/zi de bere pentru femei, cu o concentrație de alcool de 5%, poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi cu până la 40%, datorită conținutului redus de alcool și cantității de apă din bere.

2) Reduce riscul de cataractă

Berea, în special cea brună, poate să scadă riscul de cataractă cu până la 50%. Antioxidanții prezenți în bere protejează celulele din ochi numite mitocondrii. Acestea, dacă sunt deteriorate, pot conduce la o incidență crescută a cataractei, transformând glucoza în energie.

3) Protejează organismul de Parkinson

Parkinson este o boală neurologică progresivă ce implică diminuarea numărului de neuroni, iar berea conține o cantitate mare de purină, care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric din metabolism. O posibilă explicație a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariției acestei maladii ține de ingredientele sale naturale.