4 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un laptop pentru jocuri

Apropo.ro / 23.02.2021, 16:40
4 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un laptop pentru jocuri

Laptopurile pentru jocuri sunt mai mult despre performanță, afișaj și caracteristici tehnice decât performanța unui notebook uzual. Cu toate acestea, laptopurile pentru jocuri au avut parte de o revoluție mai rapidă decât imaginația noastră. Aceste aparate trebuie să răspundă destul de rapid la fiecare comandă a jucătorului prin gest sau prin control vocal. În plus, apariția tehnicilor VR și AR, recunoașterea feței și cerințele grafice neîntrerupte au făcut laptopurile de jocuri și mai fascinante.

Iată câteva din lucrurile pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când achiziționați un laptop de jocuri hardcore.

Verificați cerințele preliminare

Înainte de a sări direct către caracteristicile acelui Lenovo Legion sau a altui laptop pentru jocuri care merită menționat, asigurați-vă că vă determinați nevoile. Iată ce ar trebui să aveți în vedere înainte de a lua o decizie.

  • Nu ar trebui să vă cumpărați un laptop pentru jocuri hardcore decât dacă trebuie să jucați jocuri hardcore. În caz contrar, nu este esențial să investiți într-un model de vârf.
  • Ecranele tactile s-ar putea să vă ispitească, dar ar trebui evitate pentru computerul dvs. de jocuri, deoarece consumă multă energie.
  • Portabilitatea sau dimensiunea depind în totalitate de alegerea dvs., dar ar trebui să știți că laptopurile de jocuri de 17 și 18 inci sunt concepute pentru performanțe remarcabile.
  • Căutați spațiu de stocare suplimentar pentru a descărca din ce în ce mai multe patch-uri pentru jocuri? Nu uitați să căutați un SSD împreună cu un HDD.
  • Afișajul va dicta performanța de joc și, dacă nu depășește rezoluția de cel puțin 1920 x 1080, nu ar trebui să vă uitați la el.
  • Nu reduceți cerințele procesorului și optați pentru un Intel Core-i7 6700HQ sau mai mult.

Acum, să trecem la factorii detaliați pentru laptopurile de jocuri hardcore.

1. Performanță

Unii ar putea să se îndoiască de nivelurile de performanță ale laptopurilor din regiunea de jocuri hardcore și să opteze pentru desktop-uri modificate. Totuși, laptopurile pentru jocuri au făcut imposibilul prin combinarea valorilor de performanță și portabilitate în aceeași carcasă. Atunci când menționăm factorii de performanță, primul lucru la care ar trebui să vă gândiți este procesorul său. Porniți de la Intel Core i7-i9, pentru o performanță de durată.

În afară de procesor, GPU, durata de viață a bateriei și o tastatură confortabilă sunt esențiale.

2. Baterie

Când vorbim despre laptopuri pentru jocuri, majoritatea modelelor promit o durată excelentă de viață a bateriei, pentru o aventură prelungită în lumea jocurilor. Pe de altă parte, asta nu înseamnă neapărat că o baterie peste medie ar dăuna portabilității laptopului. În plus, merită efortul pentru performanțe excelente ale bateriei, de până la 11 ore grele de experiență de joc neîntreruptă.

3. Afișaj

Nu putem subestima cerința unui afișaj de ultimă generație cu rezoluție ridicată pentru laptopurile de jocuri. Nu există nicio îndoială că nu doriți să pierdeți niciun detaliu. Deci, nu faceți compromisuri la rezoluția grafică și alegeți ceva peste 1920 x 1080.

Alegerea dintre ecranul tactil, ecranul OLED, ecranul mat sau lucios este în mâinile dvs.

4. Preț

Fără îndoială, laptopurile pentru jocuri necesită un buget mai mare decât orice alte notebook-uri uzuale. Deci, trebuie să rețineți că trebuie să câștigați majoritatea investițiilor dvs. prin alegerile pe care le faceți. Dacă nu v-ați compromis la buget, atunci nici caracteristicile laptopului pentru jocuri, precum și performanța și durabilitatea acestuia nu ar trebui să compromită.