„4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a aparut pe DVD

Apropo.ro / 22.12.2007, 15:10
Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu a aparut pe DVD, intr-o editie limitata de Sarbatori

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu, castigator al Palme d’Or la Festivalul de film de la Cannes, a aparut pe DVD, intr-o editie limitata de Sarbatori.

DVD-ul poate fi gasit la pretul de 49,9 lei si contine si ceremonia de decernare a premiului Palme d’Or regizorului Cristian Mungiu, la Cannes.

DVD-ul va fi distribuit in Capitala si in orasele din tara unde exista magazine din lanturile Carturesti, Diverta si Humanitas Kretzulescu, potrivit distribuitorului Voodoo Films. Acesta editie speciala cuprinde cateva mii de exemplare, urmand ca, din luna ianuarie, DVD-ul cu filmul "4,3,2" sa intre pe piata romaneasca.

"4,3,2" a primit, recent, premiul pentru cel mai bun film din partea Asociatiei criticilor din Los Angeles, distinctie care se alatura premiului Palme d’Or primit la Cannes si celui acordat de Academia Europeana de Film, Marelui Premiu FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Stockholm etc.

De asemenea, "4,3,2" a fost recompensat, in octombrie, cu Hollywood World Award, premiu care anticipeaza cu mare precizie filmele straine care vor ajunge sa ia Oscarul decernat de Academia americana, la sfarsitul lunii februarie a anului urmator. De altfel, "4,3,2" reprezinta propunerea Romaniei pentru aceasta editie a Oscarului, la categoria dedicata filmelor straine.