4 motive pentru care nu ar trebui să mănânci pâine

De: Mihaela Enache / 08.11.2013, 11:20
4 motive pentru care nu ar trebui să mănânci pâine
Fie că e un sandviș sau o consumi la masă, multora le place să mânce pâine și fac acest lucru în fiecare zi. Dar nu este chiar alimentul cel mai sănătos din câte există. Iată de ce ar trebui să stai departe de pâine!

Nu are prea multe elemente nutritive

Spre deosebire de alte produse alimentare, pâine, mai ales cea albă, și alte produse făcute din ea, duce lipsă de nutrienți. Nu vei avea parte de nici un fel de fibrp, doar de goliciunea cerealelor – deci, practic, nu te alegi cu nimic important din ea. Dacă vrei nutrienți, pâine din cereale integrale este cea pentru care trebuie să optezi.

Conține prea multă sare

Cele mai multe tipuri de pâine, mai ales cele procesate pe care le cumperi de la supermarket, conțin multă sare. Deci, dacă ai mânca mai puțină pâne, cantitatea de sodiu din organism ar fi redusă în mod semnificativ. Desigur, o felie de pâine din când în când nu îți poate face nici o pagubă. De fapt, mai bine îți faci propria pâine acasă, fără să adaugi prea multă sare.

Te îngrașă

Dacă mănânci prea multă pâine, din cauza tuturor carbohidraților, sării, zahărului rafinat și conservanților pe care îi conține, se poate face să pui ceva kilograme! Dacă o mănânci cu moderație, e bine, mai ales atunci când te îngrijești să fie cât mai sănătoasă posibil.

Nu este o masă sănătoasă care să te sature

Deoarece anumite tipuri de pâine duc lipsă de substanțe nutritive, atunci când le mănânci s-ar putea să nu te simți sătul!