4 obiceiuri zilnice care ne afectează inima

De: Dragos Tanase / 05.06.2014, 11:30
4 obiceiuri zilnice care ne afectează inima
Bolile cardiovasculare au făcut multe victime, în ultimii ani, fie că este vorba de persoane bătrâne sau tinere.

Dar puțini știu că o parte dintre obiceiurile zilnice pot duce în timp la apariția acestor afecțiuni.

Iată 4 dintre cele mai dese și mai importante:

1) Privitul la televizor

Persoanele care obișnuiesc să se uite la televizor mai mult de patru ore pe zi au un risc cu 80% mai ridicat să sufere de probleme cardiace, afecțiuni care pot duce inclusiv la deces. Statul pentru perioade mai lungi de timp în fața televizorului sau a calculatorului, indiferent de greutatea corporală, poate influența negativ nivelul zahărului sau al grăsimilor din sânge. Mai mult, o parte dintre persoane obișnuiesc să mănânce în fața televizorului, obicei nu tocmai sănătos. Iar toți acești factori pot duce la apariția problemelor cardiace.

2) Ignori sforăitul sau problemele dentare

Sforăitul este unul dintre semnele principale ale apneei obstructive în somn. Tulburarea, reprezentată de întreruperile de respirație din timpul somnului, poate duce în timp la apariția hipertensiunii arteriale. Și lipsa igienei dentare poate influența apariția acestor afecțiuni. Bacteriile din gură pot declanșa inflamare în organism, ceea ce poate favoriza depunerea de colesterol în pereții arterelor.

3) Treci cu vederea stările depresive dese

Stările de ostilitate și cele de depresie pot afecta în egală măsură sănătatea inimii. Perioadele lungi de stres și emoțiile negative pot favoriza apariția tensiunii arteriale mărite, ceea ce crește și riscul apariției infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Un risc mai ridicat au persoanele care obișnuiesc să se interiorizeze în perioadele de stres.

4) Fumatul sau conviețuirea cu un fumător

Se cunoaște deja faptul că fumatul poate provoca daune majore inimii. Acest obicei nesănătos poate duce la formarea cheagurilor care pot bloca fluxul de sânge de la nivelul inimii. Alți factori de risc asociați cu fumatul, precum hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, diabetul, obezitatea trebuie ținuți sub control pentru a preveni problemele cardiovasculare.