4 sfaturi pentru datul mai eficient cu aspiratorul

Apropo.ro / 24.03.2021, 17:24
4 sfaturi pentru datul mai eficient cu aspiratorul

Există mai multe soluții utile și ușoare de curățare pentru a vă menține casa fără praf, germeni și acarieni microscopici. Deși dezinfectarea blaturilor și eliminarea dezordinii ajută, astăzi ne vom concentra asupra modului de menținere a podelelor curate cu un aspirator.

Aspiratorul este unul dintre cele mai valoroase instrumente pe care le poate deține proprietarul unei case pentru a-și menține podelele curate. Există multe tipuri diferite de aspiratoare disponibile pe piață, printre care un aspirator vertical, robot, cu sau fără sac, toate cu propriul lor set de argumente pro și contra. Deci, dacă aveți nevoie de un aspirator, ar trebui să vă faceți cercetările corespunzătoare.

Cu toate acestea, de dragul acestui articol, vom presupune că dețineți deja un aspirator și căutați direct sfaturi despre cum să îl utilizați ca un profesionist.

1. Nu vă faceți viața mai grea

Primele sfaturi pentru aspirare sunt probabil cele mai evidente – nu o faceți mai grea decât ar trebui să fie. Ați fi surprins de cât de mulți oameni creează din greșeală mizerie suplimentară care fac datul cu aspiratorul mai dificil decât ar trebui să fie.

De exemplu, dacă intrați încălțat în casa dvs., este mai probabil să aduceți murdăria, frunzele și alte elemente exterioare în interiorul casei. Acest lucru va face datul cu aspiratorul mai dificil. Soluția evidentă este ca fiecare să-și scoată pantofii când intră în casă. Aceasta va conține resturile potențiale într-un singur loc, în loc să fie dispersate în toată casa.

2. Odată nu este suficient

Pentru a aspira cu adevărat praful și părul de pe podea, de obicei este mai bine să aspirați de mai multe ori în aceeași zonă. În plus, ar fi, de asemenea, de ajutor să treceți peste zone din mai multe direcții, deoarece acest lucru va ajuta la extragerea murdăriei și a resturilor mai eficient.

Acest lucru este deosebit de important în cazul părului problematic al animalelor de companie. Întrebați orice proprietar de animal de companie și vă vor spune cât de greu poate fi să scoateți complet părul de pe covor și mobilier. În situații extreme, poate fi necesar să treceți peste zonă de până la 10 ori.

Dar chiar dacă nu dețineți animale de companie, este totuși bine să treceți peste covor de mai multe ori din direcții diferite.

3. Creați un program și țineți-vă de el

Un alt sfat important atunci când vă aspirați acasă este să creați un program. Indiferent dacă alegeți o anumită zi a săptămânii sau a lunii, crearea unui program regulat și respectarea acestei rutine vă vor asigura că podelele dvs. sunt curate în orice moment.

În majoritatea caselor, aspirarea o dată pe săptămână este suficientă. Cu toate acestea, zonele cu trafic ridicat ale casei ar putea avea nevoie de puțină atenție suplimentară. Dacă aveți animale de companie care vărsă, probabil ar trebui să aspirați mai des decât o dată pe săptămână. Sau poate aveți câțiva copii care aruncă firimituri prin casă. Încercați să aspirați pardoselile în fiecare weekend, mai ales în zonele în care se joacă.

4. Schimbați sacul / goliți recipientul

Iată un alt sfat evident pentru datul cu aspiratorul – schimbați sacul și / sau goliți recipientul în mod regulat. Veți avea dificultăți în aspirarea podelelor într-un mod eficient atunci când sacul sau recipientul sunt deja pline. Indiferent dacă aveți un aspirator cu sau fără sac, este înțelept să urmăriți cât de plin este.

Dacă aveți un aspirator fără sac, ar trebui să puteți vedea cât de plin este recipientul. Deși nu este necesar să îl goliți înainte de aspirare, cu excepția cazului în care este complet plin, vă recomandăm totuși să faceți acest lucru. Începând cu un recipient gol, veți face eforturile de curățare mai reușite și mai eficiente.

Pentru majoritatea aspiratoarelor, trebuie să schimbați sau să goliți sacul atunci când este plin pe trei sferturi. Dacă așteptați prea mult, furtunul s-ar putea înfunda sau alte părți ale dispozitivului ar putea să nu funcționeze la fel de eficient ca ar trebui. Când se întâmplă acest lucru, aspiratorul dvs. nu are puterea necesară pentru a aspira în modul în care aveți nevoie.

Indiferent ce tip de aspirator dețineți, este întotdeauna bine să urmăriți cât de plin este sacul sau recipientul. Dacă devine prea plin, nu veți putea curăța podelele și, în unele cazuri, puteți face o mizerie și mai mare, deoarece murdăria nu poate intra în aspirator așa cum ar trebui.

Tags: