4 tipuri de jocuri populare în Airsoft

Apropo.ro / 30.07.2021, 12:23
4 tipuri de jocuri populare în Airsoft

Airsoft este un joc foarte popular care aduce laolalta mii de jucători pe terenurile special amenajate în întreaga țară. Acest joc cu origini japoneze a căpătat notorietate de câțiva ani de când pasionații de jocuri cu împușcături au început să testeze chiar pe propria piele jocurile preferate, într-un mediu controla și sigur.

În cadrul jocului de Airsoft ai la dispoziție numeroase opțiuni și tipuri de jocuri. Fiind un joc în care fiecare echipă își setează modul preferat de joc, există sute de opțiuni de testat. Cele mai cunoscute tipuri de jocuri Airsoft Bucuresti sunt:

Capturează steagul

În cadrul acestui tip de joc, 2 echipe se strâng și simulează un conflict militar pe un teren special amenajat. Fiecare echipă are un steag pe care trebuie să îl protejeze. Totodată misiunea este să captureze și steagul echipei combatante. Așadar, acesta devine un joc foarte interesant și plin de adrenalină în care jucătorii sunt poziționați atât ofensiv cât și defensiv. Fiecare steag este într-o zonă deschisă. Persoana care fură steagul echipei adverse trebuie să îl țină la vedere.

De aici pot începe mai multe variații ale jocului. De exemplu jucătorii pot alege să aibă un timp limită în care se capturează steagul, sau câștigă echipa care elimină mai mulți jucători. Se poate juca și în variante în care jocul se termină când una din echipe capturează steagul și îl duce în propria tabără.

Deathmatch

Acesta este unul din cele mai populare stiluri de joc. 2 echipe se confruntă, iar atunci când un jucător este eliminat din joc, merge la punct prestabilit de unde poate reveni în joc. Câștigă echipa care reușește să scoată din joc cei mai mulți jucători.

Jocul este diversificat deoarece jucătorii pot seta anumite reguli pe loc. De exemplu, se poate pune un anumit interval de timp în care jucătorul lovit trebuie să stea pe bară până revine. Dacă un jucător e lovit de 3-4 ori, poate fi scos din joc definitiv, sau fiecare joc poate avea un interval de 30 minute în care cea mai bună echipă câștigă. Acestea sunt doar câteva exemple, dar se pot crea și alte moduri de joc.

Bomba

În jocul de airsoft de tip Demolitions jucatorii se împart în 2 echipe și aleg un obiect ce reprezintă „bomba” care devine elementul central al conflictului din joc. Obiectul se plasează la mijlocul dintre cele două echipe. Jucătorii pornesc în același timp către obiect. Câștigă echipa care reușește să ducă “bomba” în tabăra adversă.

Salvează ostaticul

Un jucător devine ostatic iar cele două echipe se împart în teroriști și salvatori. Salvatorii trebuie să salveze ostaticul pe care teroriștii îl păzesc cu atenție. În acest mod de joc câștigă echipa care elimină jucătorii adverși sau echipa salvatorilor dacă reușește să salveze ostaticul.

Tags: