40 de imagini macabre, manipulate în Photoshop

De: Gabriela Voicu / 14.09.2012, 14:30
Justin este un artist în vârstă de 29 de ani care creează imagini morbide din poze obișnuite, utilizând exclusiv Photoshop-ul.

Justin, alias scaryjesus, este un artist obscur în vârstă de 29 de ani, care creează imagini înspăimântătoare, pornind de la fotografii obișnuite, prin utilizarea efectelor din Photoshop.

În cadrul unui interviu pentru pxleyes.com, tânărul din Vancouver, Canada, dezvaluie mai multe despre entuziasmul său pentru a crea opere de artă care îți dau fiori și te fascinează totodată.

Pasionat din copilarie de desen, Justin nu a reușit să-și exprime pe deplin ideile doar cu ajutorul creionului și al hârtiei, așa că a căutat o metodă mai elaborată, iar fotomanipularea a devenit apoi principala sa preocupare. A învățat Photoshop, în timpul facultății, în anul 2000, și a fost atât de impresionat încât în ultimii 10 ani s-a perfecționat, ajungând să creeze ceea ce vedeți în galeria foto de mai jos, dar și coperți pentru reviste, afișe muzicale și chiar logo-uri business.

Vezi galeria foto

Pasionat de jocul „Left for Dead” și de arme, Justin găsește inspirație în aproape fiecare lucru care îl inconjoară, în emoții sau reacții, și spune că ceea ce creează are la baza exclusiv Photoshop-ul.

El admiră artiști precum Chad Michael Ward, de la care a primit o carte autografiată, Paul Booth, pe care l-a cunoscut în urmă cu câțiva ani, și Russell Mills, a cărui artă a început să o studieze după ce a cumpărat albumul „The Downward Spiral” al trupei Nine Inch Nails.

„Cred că ceea ce fac reflectă personalitatea mea și cu siguranță că voi continua. Îmi place să experimentez utilizând diverse tehnici și incerc mereu să îmi lărgesc orizontul”, spune Justin.