40 de masini noi la Geneva

Apropo.ro / 05.03.2002, 10:16
40 de masini noi la Geneva
La Salonul Auto de la Geneva, cel mai important eveniment de acest gen din Europa, vor fi prezentate în premiera peste 40 de noi modele, concepte și vehicule de serie mica, potrivit AutoWeek. Cea de-a 72 ediție a acestui evenimentul va debuta în data de 7 martie și se va

La Salonul Auto de la Geneva, cel mai important eveniment de acest gen din Europa, vor fi prezentate în premiera peste 40 de noi modele, concepte și vehicule de serie mica, potrivit AutoWeek.

Cea de-a 72 ediție a acestui evenimentul va debuta în data de 7 martie și se va întinde pe o perioada de zece zile, timp în care vizitatorii vor putea vedea noile modele prezentate de principalii constructori de automobile sau de cei mai importanți designeri europeni, precum Giugiaro și Pinifarina.

Alfa Romeo va lansa, cu aceasta ocazie, modelul Alfa 156 GTA, o versiune sport a gamei 156, prezentata în varianta sedan și break. Compania italiana va aduce și un nou motor Twin Spark, numit JTS, care are o capacitate de doi litri și dezvolta 165 de cai-putere. De asemenea, Italdesign, prezinta un concept restilizat Alfa Coupe, echipat cu motor V8.

Audi prezinta modelele cap de serie Audi RS6 Avant și RS6 Sedan, produse, în exclusivitate de o divizie a companiei Audi Quattro GmbH.

Citroen va lansa noul minivan C8, care va înlocui gama Evasion/Synergie, la concurența cu noile modele din aceași gama: Fiat Ulysse, Renault Espace, Opel concept M, Lancia Phedra și Peugeot 807.

Tot la Geneva, vor mai fi lansate noi modele produse de Chrysler – coupe-ul Crossfire, Daewoo Kalos, Ferrari Maranello de 575 de cai-putere, Fiat Punto Bipower, cu alimentare alternativa pe benzina și GPL, Ford Fusion, din clasa Fiesta, precum și noile variante Fiesta cu cinci uși, Mondeo TDCi, Mondeo ST220 și Focus ST170.

În galeria noutaților mai sînt prezente gamele CLK – Mercedes și Vectra – lansata de Opel, precum și noi modele ale producatorilor Peugeot – pentru gamele 206 și 307, Seat – cu ultima varianta Ibiza și Suzuki – cu Liana Ledan. Volkswagen va prezenta, în premiera, modelul de lux Phaeton, din care va produce, anual, numai 7.000 de unitați.

Printre noile conceptele expuse la acest eveniment se numara minivanul Bertone Novanta, limuzina Maybach, cu motor V-12, care dezvolta 550 de cai-putere, Mitsubishi CZ 2 și CZ 3 Tarmac, din clasa compact, Daihatsu UFE Coupe, modelul supermini Basic – produs de Hyundai, un nou model coupe al germanilor de la BMW, precum și modelul de teren Jeep Compass.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: