40% dintre europeni nu își permit vacanțe

De: Marian Andrei / 02.06.2014, 15:00
40% dintre europeni nu își permit vacanțe
Potrivit datelor Eurostat, pentru mulți angajați europeni o săptămână de concediu pe an este considerată un lux, mai ales pentru cei din sud-estul continentului.

În raportul Eurostat se arată că 40% dintre cetățenii europeni nu au banii necesari pentru petrecerea unei săptămâni de concediu departe de casă.

Raportul mai menționează că  și în nordul Europei, zonă considerată mai bogată, o mare parte a populației are probleme economice, aflându-se la limita sărăciei. De exemplu10% din populația Suediei trebuie să spună „pas” unei vacanțe, comparativ cu 14% în Danemarca, 17% în Olanda și 22% în Germania  

Potrivit unor noi date publicate de biroul german de statistici săptămâna trecută, o treime din populația Germaniei nu își permite să plătească cheltuieli „neprevăzute” care depășesc 1.000 de euro.

Problemele sunt și mai mari în sudul și estul Europei. Raportul arată în această zonă, procentul celor care nu își permit o vacanță este de aproximativ 75% (România- 75%, Bulgaria – 74%, Polonia – 62%, Portugalia – 56%, Grecia – 53% sau Italia – 51%).