400 de militari pleaca în misiune în Irak

Apropo.ro / 25.07.2007, 18:00
400 de militari pleaca în misiune în Irak
Batalionul Infanterie 32 "Mircea" din Timisoara, format din 400 de militari, pleaca în urmatoarele zile în Irak pentru a desfasura o misiune de supraveghere a zonei Dhi Qar, din sudul Irakului, timp de sase luni, transmite corespondentul MEDIAFAX. Capitanului Batalionului, Cristian

Batalionul Infanterie 32 „Mircea” din Timisoara, format din 400 de militari, pleaca în urmatoarele zile în Irak pentru a desfasura o misiune de supraveghere a zonei Dhi Qar, din sudul Irakului, timp de sase luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Capitanului Batalionului, Cristian Canuci, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca Batalionul Infanterie 32 este la prima misiune internationala.

„Batalionul 32 Infanterie «Mircea» se afla la prima participare la o misiune internationala si va asigura securitatea si stabilitatea în zona respectiva, vor fi misiuni de patrulare, de paza a unor obiective importante si se va asigura spijinul pentru proiecte multinationale de cooperare civil-militari”, a spus Cristian Canuci. Infanteristii banateni îi vor înlocui pe militarii Batalionului 495 Infanterie „Capitan Stefan Soverth”, care au actionat, de la începutul acestui an, în provincia Dhi Qar din sudul Irakului.

Mediafax