400.000 de copii mor anual în India din cauza pneumoniei și diareei

De: Gabriela Voicu / 14.11.2013, 11:00
400.000 de copii mor anual în India din cauza pneumoniei și diareei
Cel puțin 400.000 de copii mor anual în India înainte de a împlini 5 ani din cauza a două boli care ar putea fi prevenite - diaree și pneumonie, potrivit unui nou raport din SUA publicat marți.

Cel puțin 400.000 de copii mor anual în India înainte de a împlini 5 ani din cauza a două boli care ar putea fi prevenite – diaree și pneumonie, potrivit unui nou raport din SUA publicat marți.

Mulți dintre copiii indieni nu au acces la tratamente care le-ar putea salva viețile, nici nu au posibilitatea de lua măsuri preventive, potrivit raportului Pneumonia and Diarrhea Progress Report 2013 publicat de International Vaccine Access Center (IVAC) de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health situată în Baltimore, SUA.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Potrivit studiului, India continuă să aibă cele mai multe cazuri de persoane cu pneumonie și diaree din lume. Deși țara a făcut progrese în privința măsurilor adoptate pentru a trata pneumonia și se străduiește să protejeze cât mai mulți copii de cele două boli cu ajutorul unui vaccin distribuit la scară largă, numărul celor care beneficiază de ele este încă sub limita propusă.

Pneumonia și diareea continuă să ucidă cei mai mulți copii cu vârste până la 5 ani, la nivel global. În 2012, peste 1,7 milioane de copii au murit din cauza acestor boli, potrivit celor mai recente estimări UNICEF.

India a introdus vaccinul Haemophilus influenzae tip B în nouă state și a fost propus la scară națională de The National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI). Cu toate acestea, țara trebuie să intoducă și alte vaccinuri, cum ar fi cele împotriva infecțiilor cu rotavirus și pneumococ, iar simultan trebuie să organizeze mai bine sistemul sănătații și să ofere acces la mai multe intervenții preventive și tratamente, potrivit declarațiilor lui N.K. Ganguly de la National Institute of Immunology.