43 de nemți loviți de fulger, chiar de Ziua Tatălui

De: Marian Andrei / 10.05.2013, 18:00
43 de nemți loviți de fulger, chiar de Ziua Tatălui
Serbările populare în cinstea Zilei Tatălui, marcată ieri în Germania, au fost întrerupte de un fulger, care a rănit 43 de persoane, dintre care opt grav.

Peste 500 de locuitori ai satului Dabel, de lângă localitatea Schwerin, ieșiți la iarbă verde au fost martorii unui fenomen extrem: un fulger a lovit în zona în care aceștia petreceau de Ziua Tatălui, o sărbătoare populară.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

43 de persoane au fost rănite de descărcarea electrică iar 34 dintre acestea au fost transportate la spital, opt fiind în stare gravă.

Un martor povestește că a văzut, dintr-o dată, o lumină albastră, în fața lor, după care toți cei prezenți au fost aruncați aproximativ 25 de centimetri în sus.

Alți martori povestesc că, înainte de a lovi oamenii, fulgerul a atins un grup de copaci și un tablou electric din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a declarat că au fost mobilizate, pentru acordarea primului ajutor și transportarea răniților la spitalele din apropiere, cinci ambulanțe, patru elicoptere și două echipaje de pompieri.

De Ziua Tatălui, bărbații germani fac excursii sau se întâlnesc, fără familii, pentru a bea bere.