4,5 milioane de romani sunt obezi!

Apropo.ro / 22.01.2009, 08:00
4,5 milioane de romani sunt obezi!
In lume exista un miliard de supraponderali, 300 de milioane dintre ei fiind obezi din punct de vedere clinic.

Conform unor studii, Romania este pe locul al treilea in Europa in privinta obezitatii la femei si pe locul al patrulea la barbati.

Obezitatea este cauzata, in principal, de comportamentul alimentar, tendinta de a sari peste micul dejun si sedentarismul fiind doi dintre factorii favorizanti pentru problemele de greutate. 

Persoanele obeze sunt mai predispuse la riscuri pentru sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala si cresterea colesterolului in sange.

Pentru cei cu probleme de greutate sunt disponibile atat tratamente specializate cat si un serviciu de chirurgie a obezitatii: inelul gastric ajustabil.

Procedeul restrictioneaza cantitatea de alimente ingerate, dand senzatia de satietate. Instalarea inelului gastric se face pe cale laparoscopica, interventia fiind total reversibila.

Procedura este asociata cu exercitii fizice in perioada post-operatorie, iar persoanele care abordeaza aceasta metoda trebuie sa aiba un indice mediu corporal sub 60, sa fie dispuse sa accepte dieta impusa de medic, sa poata pastra o colaborare continua cu acesta si sa nu sufere de atacuri de bulimie sau hiperfagie.

Pretul pentru obtinerea acestor rezultate se ridica la 3600 de euro pentru inelul gastric intestinal si la 5200 de euro pentru procedura "gastric sleeve", disponibila pentru tratarea persoanelor cu exces ponderal mai mare.

Foto: allamericanpatriots.com

Afla mai multe despre indicatiile, contraindicatiile si rezultatele inelului gastric ajustabil

Ai incerca o astfel de metoda pentru a scapa de obezitate?