475 de mil. USD pentru Ford service auto

Apropo.ro / 23.07.2002, 11:23
475 de mil. USD pentru Ford service auto
Constructorul de autovehicule Ford Motor Co. se aproprie de etapa finala a negocierilor pentru vînzarea diviziei sale de service Kwik-Fit, surse apropiate discuțiilor apreciind ca tranzacția va fi încheiata cu firma de investiții CVC Capital Partners, pentru suma de 300 de

Constructorul de autovehicule Ford Motor Co. se aproprie de etapa finala a negocierilor pentru vînzarea diviziei sale de service Kwik-Fit, surse apropiate discuțiilor apreciind ca tranzacția va fi încheiata cu firma de investiții CVC Capital Partners, pentru suma de 300 de milioane de lire sterline (474 milioane de dolari).

Un anunț în privința acestei vînzari este așteptat pentru saptamîna viitoare, au mai precizat sursele citate.

Potrivit Financial Times, suma pentru care ar putea fi încheiata tranzacții reprezinta un compromis din partea Ford, care se aștepta sa obțina cel puțin 800 de milioane de lire sterline din vînzarea Kwik-Fit, pentru care a platit în urma cu trei ani un miliard de lire sterline. Foarte probabil, compania americana va dori sa pastreze un pachet minoritar de acțiuni la divizia de service, se mai arata în articolul publicației financiare.

Prețul atît de mic asupra caruia cele doua parți s-ar putea înțelege are la baza descoperirea, în luna iunie, a unor nereguli contabile în registrele Kwik-Fit, au adaugat sursele apropiate negocierilor, care au precizat ca este posibil ca CVC sa fie singurul candidat ramas în cursa dupa ce firmele rivale de investiții Apax și Permira au refuzat sa mai prezinte o oferta.

Daca CVC nu a comentat aceste informații, într-un comunicat al Ford se arata ca discuțiile pentru vînzarea Kwik-Fit progreseaza. „Mai avem înca un anunț de facut atunci cînd aceasta tranzacție se va finaliza”, a precizat constructorul american de autovehicule.

Renunțarea la divizia de service se înscrie într-un program de vînzare de active prin intermediul caruia Ford intenționeaza sa obțina, în acest an, aproximativ un miliard de dolari. Pîna la sfîrșitul trimestrului al doilea, în urma aplicarii acestui program compania a realizat venituri de 400 de milioane de dolari.

Sursa: www.prosport.ro

Tags: