5 beneficii de sănătate ale supei de linte

De: Mihaela Enache / 25.10.2013, 12:00
5 beneficii de sănătate ale supei de linte
Ce este supa de pui pentru consumatorii de carne, este supa de linte pentru vegetarieni. Se știe despre linte că primele culturi ar fi fost în Orientul Apropiat, între 9500 și 13.000 de ani în urmă. Lintea este bogată în carbohidrați, fibre și proteine, pe lângă faptul că conține o mare cantitate de apă.

Ea mai conține și anumite cantități de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, acid folic, tiamină, sodiu, zinc și vitamina B1. În plus, este o sursă sănătoasă și totuși necostisitoare de proteine, fibre, fier și minerale. Supa de linte are multe beneficii, dintre care enumerăm:

1. Aliment binecuvântat

Conform națiunii șiite, șaptezeci de profeți, inclusiv Mohammed și Iisus au binecuvântat lintea.

2. Vindecă problemele hepatice, răcelile și febra

Hipocrate le-a spus pacienților cu probleme hepatice să mănânce linte. Supa de linte este recomandată de mulți experți din domeniul sănătății/dieteticieni pentru oamenii care vor să se recupereze de boală sau un stomac deranjat, ori cei care suferă de răceală sau febră.

3. Vindecă bolile de stomac

Terciul de orez și linte este un fel de mâncare populară consumată în India și Pakistan, o versiune ușor apoasă a terciului de cereale, și este deseori mâncată atunci când cineva își revine în urma unei boli de stomac.

4. Binefacere pentru săraci

Supa de linte este foarte hrănitoare și este o binefacere pentru țările mai sărace, fiind destul de accesibilă. Lintea este adăugată și supei de pui de către unii oameni în Europa și America. Supa de linte poate fi gătită într-un vas deschis sau oală cu presiune, nu necesită mult timp pentru a fi pregătită.

5. Fă-o în felul tău

Această supă sănătoasă este bună de mâncat și atunci când îi adaugi numai ceapă, usturoi, ghimbir, sare și piper negru pentru gust. Oamenii adaugă și alte legume, cum ar fi morcovi, cartofi, pătrunjel, țelină și frunze de dafin. Unii pun și suc de lămâie, oțet, chime, ulei de măsline, unt, smântână sau iaurt, în funcție de gust, pentru a face din supa de linte o masă sănătoasă și hrănitoare.