5 cele mai bune legume pentru slăbit

De: Mihaela Enache / 12.02.2014, 11:30
5 cele mai bune legume pentru slăbit
Există vreo legătură între legume și pierderea în greutate? Ei bine, da. Orice dietă sau expert in nutriție va fi în măsură să elaboreze un plan din urma căruia să beneficiezi de pe urma legumelor.

Când ții un regim vegetarian, ar trebui să îți asiguri trei mese pe zi pentru ca organismul tău să obțină hrana necesară.

Fiecare legumă este plină de fibre, minerale și vitamine, care nu sunt doar o opțiune sănătoasă, ci și ideală pentru cei care se gândesc să slăbească. Deși toate legumele sunt nutritive într-un fel sau altul, unele sunt extrem de hrănitoare și ar trebui consumate în cantități adecvate, mai ales atunci când ești la dietă.

Legumele fac parte din diferite categorii: unele care responsabile să te sature, altele care au un conținut ridicat de apă și câteva care au calorii negative.

Iată care sunt cele mai bune legume pentru slăbit:

1. Spanacul

Spanacul și alte verdețuri conțin doze mari de vitamina A, E, C și K și alți nutrienți, cum ar fi mangan, cupru, potasiu, fosfor, fier, calciu, acid folic și riboflavină. Capacitatea lor de a reține apa și conținutul ridicat de fibre face ca aceste legume cu frunze verzi să fie un depozit imens de lucruri bune. Este important să incluzi cel puțin două căni de legume verzi și spanac în dieta ta pentru a avea un program eficient de pierdere în greutate.

2. Legume cu calorii negative

Acestea sunt alimente care au calorii foarte puține și pot fi incluse în dieta ta zilnică în cantități mari. Salata verde și legumele cu frunze verzi se încadrează, la rândul lor, în această categorie. Alte alimente cu calorii negative importante sunt varza, țelina, fasolea verde proaspătă, castraveții, ridichile, roșiile cherry, ciupercile și conopida.

3. Legume cu conținut ridicat de apă

Conținutul de apă din legume este important pentru a-ți menține un corp hidratat. În acest fel corpul tău nu doar că se menține într-o stare optimă, dar poate arde mai repede și grăsimile. Unele dintre aceste legume minune includ vinetele, dovleacul galben de vară, dovleceii, ceapa, castraveții și roșiile.

4. Broccoli

Broccoli conțin 40% proteine și 60% carbohidrați, plus doze generoase de vitamine, minerale și apă. Carbohidrații complecși din broccoli te fac să te simți sătul pentru o lungă perioadă de timp. Din moment ce energia este eliberată lent, corpul tău stochează energie suficientă. Alte substanțe nutritive importante din broccoli care sunt importante pentru dieta ta includ seleniul, fosforul, magneziul, fierul, calciul, acidul pantotenic și tiamina.

5. Usturoiul și ceapa

Familia cepei, care include prazul, arpagicul și chives-ul au un conținut bogat de sulfuri de alil. Acestea nu doar faciliteză pierderea în greutate, dar joacă un rol esențial în scăderea tensiunii arteriale. Tipurile de cancer de stomac sau al tractului digestiv sunt, de asemenea, prevenite într-o măsură considerabilă cu aceste legume.

Unele dintre legumele care permite pierderea în greutate includ varza de Bruxelles, varza, lintea, prazul, salata verde, cartofii și ardeiul gras roșu. Consumă o doză generoasă de legume în timpul programului de pierdere în greutate pentru a consuma caloriile într-un mod sănătos și eficient.