5 cele mai scumpe flori din lume

De: Mihaela Enache / 20.09.2013, 11:00
Florile pot fi, uneori, cel mai bun mod de a ne exprima sentimentele. Ele au o limbă proprie și pot aduce un zâmbet pe orice chip. Cu toate acestea, florile pot costa mai mult decât crezi. Iată o listă cu cele mai scumpe flori din lume.

1. Lăcrămioarele

Lăcrămioarele

Această floare poate fi recoltată o dată pe an și rezistă doar câteva săptămâni. Cel mai des întâlnită în unele părți din SUA, Europa și Asia, lăcrămioarele sunt flori foarte delicată. Ele au petale minunat parfumate și sunt considerate foarte valoroase în unele religii. În creștinism, se consideră că această floare a crescut din lacrimile Fecioarei Maria. Desigur, la noi în țară este o floare destul de comună, dar în restul lumii este una din cele mai scumpe flori, în SUA putând costa și 50 de dolari firul.

 

2. Orhideea Gold of Kinabalu

Orhideea Gold of Kinabalu

Găsindu-se numai în Parcul Național Kinabalu din Malaezia, această floare este foarte rară. Ea înflorește numai între lunile aprilie și mai și poate dura 15 ani pentru a o vedea înflorind! Costul pentru această floare se poate ridica până la 6000 de dolari.

 

3. Orhideele Shenzhen Nongke

Orhideele Shenzhen Nongke

Unui grup de cercetători i-au trebuit aproximativ 8 ani pentru a dezvolta această orhidee. Este o floare complet man-made și a fost vândută pentru aproximativ 200.000 de dolari la o licitație din China, în anul 2005. Floarea are o formă foarte elegantă și ar putea dura aproximativ 8 ani pentru a o vedea înflorită.

 

4. Juliet Rose

Juliet Rose

Crescătorul acestei flori, David Austin, a investit 15 ani în crearea acestei frumoase flori. Ea are o formă senzațională de rozetă și este minunat colorată. Și-a făcut debutul în 2005, la Chelsea Flower Show. Este adesea numită „floarea de 3 milioane de dolari”.

 

5. Floarea Kadupul

Floarea Kadupul

Această floare este neprețuită deoarece, pur și simplu nu poate fi cumpărată. Ea are o durată de viață foarte scurtă și trebuie să aștepți o viață întreagă pentru a putea prinde o bucățică din ea. Cultivată în Sri Lanka, floarea este atât de delicată, că trăiește doar pentru câteva ore. Cunoscută și ca „parfumul nopții”, această floare înflorește după miezul nopții și moare înainte de ivirea zorilor. Având în vedere că este atât de fragilă, nimeni nu a fost capabil să o taie fără să o omoare.