5 celebrități de peste 40 de ani care arată mult mai tinere

De: Marian Andrei / 15.05.2014, 12:00
La Hollywood, a arăta tânăr nu este doar un act de vanitate, ci este lucrul care poate face diferența între a avea de lucru sau nu. Multe femei clamează că odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani au încetat să mai fie căutate, principalul motiv fiind că vârșta este un stigmat în industria de entertainment.

 

Nici bărbații nu sunt scutiți de această discriminare, mulți fiind distribuiți, atunci când semnele vârstei devin vizibile, în roluri „mai potrivite vârsei lor”.

În aceste condiții, nu este de mirare că foarte multe celebrități adoptă un stil de viață care să le mențină, pe lângă tonus, și un aspect tineresc.

Dintr-o listă lungă, am selectat cinci celebrități, doi bărbați și trei femei, care arată mult mai tinere decât vărsta lor reală.

5. Jim Parsons, 41 de ani

Parsons a jucat rolul lui Sheldon Cooper, un personaj în vârstă de 30 de ani în sitcomul The Bing Bang Theory. Succesul imens al interpretării sale s-a concretizat în trei premii Emmy.

Născut într-o suburbie a orașului taxan Houston, Parsons și-a început cariera de la o vârstă fragedă, încă din limpul școlii. După ce a luat masterul la Universitatea din San Diego, Parsons s-a dedicat teatrului, jucând pe Broadway, unde și locuiește în acest moment.

Parsons a fost fumător, însă a renunțat la cest viciu la recomandările medicului său. Între hobbyurile sale se numără cântatul la pian și uitatul la sport la tv, în special tenis, baschet și baseball.

4. Jared Leto, 42 de ani

Actor, cântăreț și regizor, Leto a câștigat premiul Academiei de film pentru cel mai bun rol secundar pentru rolul unui transsexual din Dallas Buyer”s Club.

Aspectul tineresc se datorează stilului său de viață. Leto se hrănește vegan, are un regim strict de exerciții (yoga, drumeții și ciclism), dar și doarme foarte mult. De asemenea, nu consumă alcool.

În mod ironic, Leto a trebuit să se îngrașe aproape 30 de kilograme pentru rolul său (asasinul lui John Lennon) din filmul Chapter 27. După revenirea la greutatea normală, Leto a declarat că niciodată nu se va mai îngrășa pentru vreun rol, deoarece acest lucru îi suprasolicită organismul.

3. Liz Hurley, 49 de ani

Cariera lui Liz Hurley a explodat practic la 29 de ani, în 1994, atunci când a devenit imaginea brandului Estee Lauder, poziție pe care și-a menținut-o timp de 16 ani. Hurley a mai cochetat și cu actoria, însă rezultatele sale în acest domeniu au fost mai degrabă limitate.

Chiar dacă spune că îi este greu să urmeze un regim sau o dietă, Liz Hurley spune că are totuși câteva obiceiuri care o ajută să își păstreze aspectul tineresc. În fiecare dimineață, primul lucru pe care îl face este să bea apă caldă, „pentru a ajuta digestia”. Sticla cu apă nu îi lipsește niciodată atunci cînd pleacă. Hurley folosește un exfoliator înainte de a face duș (întotdeauna cu apă rece). În ceea ce privește alimentația, Hurley spune că preferă supele oricărui alt fel de mâncare.

2. Jennifer Anniston, 45 de ani

Potrivit revistei Men”s Health, Jennifer Anniston este cea mai sexy femeie în viață. Succesul în carieră se datorează rolului Rachel Green din sitcomul Friends, jucat timp de 10 ani, și pentru care a încasat un milion de dolari pe episod în timpul ultimului sezon.

În ceea ce privește aspectul, Anniston are o rutină zilnică pe care nu o încalcă și care îib permite să-și păstreze tinerețea. Alimentația, care este atent monitorizată, înclude grăsimi dimineața, carbohidrați la masa de prânz și dulciuri la gustarea de după-amiază.

În ceea ce privește aspectul fizic, rutina zilnică începe cu o baie de aburi de 10 minute, urmată de 10 minute de masaj facial și de alte 10 de alte tratamente.

1. Gwen Stefani, 44 de ani

 

Vocalista trupei No Doubt, mamă a trei copii, arată de parcă n-ar fi îmbătrânit o zi în ultima perioadă. Aceasta datorită stilului ei de viață estrem de sănătos.

Exercițiile fizice pe care le practică sunt cele cardio, ridicarea de greutăți și… boxul. Ea recomandă celor care doresc să arate ca ea să nu folosească Pilates sau exercițiile care au similaritudini cu drumeția, schiul sau înotul.

În ceea ce privește alimentația, Stefani pune un mare accest pe prospețime, ea mergând regulat împreună cu cei trei copii ai săi la fermele bio pentru a-și face aprovizionarea. Pentru menținerea tonusului muscular, Stefani consumă multe proteine provenind din carne slabă.