5 destinații de vacanță pentru 2015

De: Carmen Ulian / 08.03.2015, 17:00
Deși ar putea exista o lista extrem de lungă, și pe măsura portofelului, nelimităm la 5 destinații de vacanță pentru anul în curs.

Ar trebui să-ți faci deja planurile de vacanță pentru 2015, în cazul în care nu te-ai ocupat de asta până acum. Caută și ofertele de vacanță pentru a avea mai mulți bani de distracție.

Fiecare loc îți va oferi în dar ceva unic care să-ți amintească mereu că ai trecut și pe acolo.

Iată ce destinații poți trece pe listă:

1. Japonia

japonia

Japonia a avut de suferit la capitolul turism după tsunamiul din 2011 apoi dezastrul de la centrala nucleară Fukushima. De atunci se tot încearcă încurajarea turiștilor să viziteze țara. Anul trecut, peste 11 milioane de turiști au vizitat Japonia, cei mai mulți preferând Tokyo care se pregătește pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2020.

2. Lima, Peru

lima

Ușor, ușor, Lima își conturează reputația ca oraș al mâncărurilor în tendințe. Opt din 50 de restaurante din Lima au fost listate în Latin America’s 50 Best Restaurants Awards.

3. Insulele Lofoten, Norvegia

insule

Nebunia ”Frozen” continuă. Mulți turiști vor să viziteze Norvegia pentru că este țara de baștină a prințeselor Elsa și Anna. Acțiunea animației are loc în Arendelle, un regat inventat din Norvegia, unde sunt prezentate peisaje mirifice, cascade, munți și fiorduri. Fanii sunt în căutarea adevăratului Arendelle. Turismul a crescut simțitor în urma lansării filmului – cu 40% mai mult.

Bergen, un oraș de pe coasta vestică, a fost sursă de inspirație pentru film. Voss este de asemenea popular fanilor pentru fiordurile sale, ghețari, râuri și lacuri. Cu mici orășele de pescari și priveliști îmbătătoare, Insulele Lofoten sunt o mare atracție printre fanii Frozen.

4. Berlin, Germania

berlin

Berlinul continuă să fie unul dintre cele mai hipstere orașe europene. Centrul distracției este în zona Kreuzberg, intens frecventată de petrecăreți. Aici se găsesc mulți studenți, artiști, emigranți, restaurante cu mâncăruri de toate felurile și delicioase, cafenele și centre culturale.

5. Lituania

Lituania

Lituania a intrat în zona euro de la 1 ianuarie, iar acest lucru nu poate fi decât în avantajul turiștilor care vor putea folosi moneda unică.

Călătorii se pot opri să viziteze castele, muzee ce adăpostesc colecții importante, se pot relaxa pe plajă în parcul Național Curonian Spit sau pot vizita centrul istoric al capitalei, Vilnius.