5 evenimente în weekend, 5 restricții rutiere în Capitală

De: Dragos Tanase / 09.05.2014, 13:45
5 evenimente în weekend, 5 restricții rutiere în Capitală
Traficul va fi restricționat, în acest weekend, pe mai multe străzi din Capitală, ca urmare a evenimentelor ce vor fi organizate în această perioadă. În total, cinci evenimente anunțate pentru sâmbătă și duminică vor da peste cap traficul din București.

1) Restricții paradă Bd. Unirii

În data de 10.05.2014, în intervalul orar 11:30 – 14:30, se va desfășura o paradă pe bd. Unirii, ocazie cu care se va restricționa traficul rutier pe această arteră între bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției pe ambele sensuri.

Pentru buna desfășurare a manifestației se va restricționa traficului rutier banda I a Bd. Libertății pe sensul Calea 13 Septembrie către Bd. Națiunile Unite, între orele 12:00-16:00.

Rute ocolitoare:

– bd. Unirii – bd. I.C. Brătianu – Splaiul Independenței – Piața Națiunile Unite – bd. Națiunile Unite – bd.Libertății;

– Calea 13 Septembrie – bd. Libertății – bd. Națiunile Unite – Piața Națiunile Unite – Splaiul Independenței – Piața Unirii.

2) Restricții Crosul Majestății

În data de 10.05.2014, în intervalul orar 08:00 – 14:30, se va desfășura un cros pe traseul: Palatul Elisabeta – intr. Românești – șos. Kiseleff – Piața Victoriei – bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle, intrarea în Parc Herăstrău – intr. Metrou Aviatorilor sau pe trotuar de pe breteaua bd. Aviatorilor – aleile din Parc – str. Elena Văcărescu, șos. București-Ploiești – Piața Presei Libere – șos. Kiseleff.

Evenimentul sportiv se va desfășura numai pe trotuarele arterelor menționate, traversarea străzilor făcându-se prin locurile special amenajate (trecere pentru pietoni ), sub îndrumarea polițiștilor rutieri. Se va restricționa cu intermitență traficul rutier pe străzile traversate de participanții la evenimentul sportiv.

3) Restricții Crosul Universității București

În data de 11.05.2014, în intervalul orar 09:30 – 11:00, se va desfășura un cros pe traseul: bd. Mihail Kogălniceanu (Facultatea de Drept) – Splaiul Independenței – șoseaua Cotroceni – bd. Iuliu Maniu – parcare Cora Lujerului.

Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat favorabil desfășurarea evenimentului, cu restricționarea totală a circulației, astfel:

– pe bd. Mihail Kogălniceanu, între str. Vasile Pârvan și Splaiul Independenței;

– pe Splaiul Independenței între podul Operei și Podul Cotroceni.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat pe banda I de circulație pe șos. Cotroceni și bd. Iuliu Maniu.

Rute ocolitoare: Bd. Mihail Kogălniceanu – str. Vasile Pârvan – Calea Plevnei – str. C-tin Noica – pod Cotroceni ; Str. Sf. Elefterie – Splaiul Independenței – Pod Hașdeu.

4) Restricții maraton ciclist

În data de 11.05.2014, în intervalul orar 10:00 – 10:30, se va desfășura un maraton ciclist pe traseul: parcarea Clubului de Echitație Felix Țopescu – aleea Privighetorilor – str. Vadul Moldovei – aleea Padina – pădurea Băneasa.

Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat favorabil desfășurarea evenimentului, cu restricționarea circulației, astfel:

– Între 10:00 – 10:10 se va restricționa traficul rutier pe aleea Privighetorilor și pe străzile care acced în aleea Privighetorilor;

– Între 10:00 – 10:30 se va restricționa traficul rutier pe str. Vadul Moldovei și pe aleea Padina.

5) Restricții miting Piața Victoriei

La data de 11.05.2014, în intervalul orar 10.00-12.00 va avea loc în Piața Victoriei un miting de protest, urmând ca traficul în zonă să fie sistematizat în acest interval orar după cum urmează :

– În dublu sens prin fața clădirii Guvernului între bd. Aviatorilor și bd. Lascăr Catargiu;

– În sens unic prin fața muzeului Antipa dinspre bd. Kiseleff către Calea Victoriei și bd. Nicolae Titulescu;

– Se va permite accesul în Piața Victoriei pe breteaua dinspre bd. Iancu de Hunedoara autovehiculele urmând să circule exclusiv către bd. Aviatorilor.