5 flori care te înveselesc

De: Mihaela Enache / 08.11.2013, 14:30
Aproape toată lumea iubește adierea delicată și culori încântătoare ale florilor. La fel ca vinul, acestea se potrivesc cu diferite ocazii și stări, deci alege flori diferite pentru a crea o anumită stare în momente speciale.

Enumerăm câteva flori care sunt atât de răcoritoare și de pline de culoare, încât îți pot schimba complet stare de spirit și te pot face să te simți împrospătat.

1. Trandafirii

Trandafirii

Cea mai clasică floare, ce a deținut un loc special în istoria omenirii și în inima fiecărui iubit! Trandafirii sunt disponibile într-o gamă de culori, de la roșu stardar, până la negru, violet, alb, roz sau galben pal exotic. Oferă-ți un buchet de trandafiri, câte unul de fiecare culoare și observă parfumul și veselia pe care le creează în jurul tău. Această floare magnifică este și un simbol al frumuseții și păcii, pe lângă dragoste și fericire.

 

2. Hibiscus

Hibiscus

Aceasta este o floare frumoasă, numită și floarea pantof, ce are seturi de petale simple și duble, de la alb, galben, portocaliu, roz și roșu. Florile de hibiscus sunt flori mari în formă de trompetă. Acestea nu doar că oferă multă bucurie atunci când te uiți la ele, dar răspândesc râsul în toată casa și îți ridică starea de spirit atunci când ești tristă.

 

3. Orhideele

Orhideele

Dacă miroși aceste flori clopot, cum sunt orhideele violet, ziua ta va fi binecuvântată. Ele semnifică norocul și eleganța și sunt foarte bune pentru a le dărui cuiva cu un prilej fericit. Din moment ce sunt și exotice, ele semnifică și bogăția. O simplă privire la orhideele răcoritoare și grijile tale vor dispărea.

 

4. Crinul

Crinul

Pe lângă faptul că adaugă frumusețe în grădină ca plante de efect, crinii au fost considerați importanți în contextul cultural și literar. Florile simbolizează puritatea și, în funcție de culoarea lor, au diferite semnificații. Cumpără-ți un crin galben, o floare care simbolizează veselia. Cu singuranță că vei deveni mult mai bucuroasă.

 

5. Crăițele

Crăițele

Crăițele sunt flori frumoase care adaugă zâmbete unei grădini întregi cu contururile lor luminoase de galben, portocaliu și roșu. Având un miros înțepător neutru, crăițele au avut deja succes în a da fericire oamenilor prin adăugarea de valoare în tratamentele cosmetice. În unele părți ale lumii, crăițele sunt folosite pentru a decora nunți și ocazii religioase. De fapt, se spune că doar uitându-te la aceste plante galbene te poate face să ai o stare de spirit mult mai bună.

Florile ne fac să zâmbim și să ne simțim mai tineri cu culorile lor frumoase și parfumurile lor strălucitoare. Probabil acesta e și motivul pentru care cele mai bune produse cosmetice din lume conțin extracte de flori!