5 locuri mistice din România unde poţi vedea eclipsa de Soare

De: Nicoleta Nicolae / 17.03.2015, 17:00
5 locuri mistice din România unde poţi vedea eclipsa de Soare
Pe 20 martie, va avea loc o eclipsă de Soare, un fenomen astronomic rar vizibil la noi în ţară. Se va vedea doar faza ei parţială, iar maximul pe care românii îl pot surprinde este de aproape 55% procentul de acoperie a Soarelui de către Lună. Iar dacă eşti pasionat de legende şi fenomene paranormale, iată 5 locuri mistice din România unde poţi vedea acest fenomen aparte. Mai ales că următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 21 iunie 2020.

Românii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsă de Soare, dar numai în faza parţială a ei. Chiar şi aşa, este o ocazie specială căci fenomenul astronomic este rar vizibil în România.

Eclipsa începe în jurul orei 10:45, are maximul în jurul orei 11:55 şi se termină la 13:05, cu o durată medie pentru ţara noastră de două ore şi 20 de minute, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Eclipsa totală se va vedea de la Polul Nord şi din regiunile învecinate. Locuitorii Insulelor Feroe vor avea parte de o totalitate de maxim două minute şi 30 de secunde, aproximativ aceleaşi condiţii întâlnindu-se şi în arhipeleagul Svalbard, conform descopera.ro.

Citeste mai mult aici!