5 lucruri interesante pe care le poți face pe Google Maps

Apropo.ro / 31.08.2021, 18:19
5 lucruri interesante pe care le poți face pe Google Maps

Google Maps este o aplicaţie perfectă pentru a-ţi planifica un traseu, indiferent dacă îţi place să mergi pe jos sau foloseşti autoturismul. Totuşi, Google Maps este mai mult decât un GPS. Acesta are câteva funcţii interesante despre care probabil nu ai auzit, dar pe care suntem bucuroși să ți le prezentăm în acest articol. Așa că ia-ți telefonul și hai să pornim la drum.

Poți localiza un telefon mobil

Din acest articol, aflăm că Google Maps este una dintre aplicațiile pe care le poți folosi pentru a localiza un telefon mobil. Tot ce trebuie să faci este să intri în meniul de „Location Sharing” unde vei găsi mai multe opțiuni de distribuire a locației. De aici poți alege să partajezi locația ta cu o persoană – timp de câteva ore sau până la dezactivare, iar aceasta va putea vedea unde se află device-ul tău în orice moment.

Poți salva locul în care ai parcat

Deschide Google Maps pe smartphone-ul tău iPhone sau Android și atinge punctul albastru care reprezintă locația ta curentă. Aplicația va afișa un meniu ascuns cu câteva opțiuni utile, inclusiv butonul „Salvați locul de parcare”. Ai posibilitatea de a adăuga note și fotografii sau, dacă e cazul, poți seta un cronometru pentru a fi notificat când este timpul să-ți muți mașina. Când trebuie să te întorci la mașină, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația și să apeși butonul „Ați parcat aici” de pe hartă, și vei primi toate indicațiile necesare.

Descoperi ce se află în apropiere de tine

Un alt mod în care poți folosi Google Maps este să găsești afaceri și locuri în apropiere de tine sau în orice alt punct de pe glob. Atinge bara de căutare din partea de sus a aplicației și caută informația de care ai nevoie. De exemplu:

  • Restaurante lângă mine;
  • Farmacii lângă Strada Ion Mihalache 47;
  • Pub-uri lângă mine;
  • Librărie lângă Parcul Cișmigiu;
  • Benzinării lângă aeroport.

De asemenea, poți vedea tot ce se află în apropiere de tine apăsând butonul „Explorare”, din partea de jos a ecranului. În acest fel, Google Maps poate deveni ghidul tău din buzunar.

Poți vedea cât de aglomerat este un loc

Înainte de a merge la magazinul tău preferat sau la mall, folosește Google Maps pentru a vedea care este gradul de ocupare în locație. După ce cauți locația către care vrei să te îndrepți, atinge numele companiei din partea de jos a ecranului și derulează până la secțiunea „Ore populare”. Aici vei găsi un grafic cu zilele săptămânii și orele la care există un flux mai mic sau mai mare de persoane. De aici poți afla și cât de aglomerat este un loc în timp real.

Poți folosi aplicația și fără conexiune la internet

Astăzi există o mare problemă pentru utilizatorii de telefoane mobile: imposibilitatea de a folosi o aplicație într-o zonă cu acoperire limitată sau în care conexiunea la internet este inexistentă. Google Maps le oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa hărțile offline. Atinge inițiala numelui, din dreapta sus a ecranului, apoi butonul „Hărți offline”. De aici vei putea descărca orice regiune în memoria internă a telefonului tău și vei putea obține informații despre afacerile și locurile din zonă sau poți primi indicații de orientare în secțiunea descărcată.

Google Maps a schimbat modul în care navigăm. Aplicația de mobil și platforma pentru desktop au devenit un serviciu omniprezent care ne oferă informații în timp real despre tot ce se află în jurul nostru. Mai multe despre cum poți să folosești Google Maps găsești pe blogul dezvoltatorului.

Sursa foto: unsplash.com