5 lucruri pe care nu le știai despre Pablo Escobar

Apropo.ro / 21.08.2013, 13:30
5 lucruri pe care nu le știai despre Pablo Escobar
De numele columbianului Pablo Escobar se leagă multe alte nume ale lorzilor drogurilor, procese, crime. El a fost denumit omul care avea prea mulți bani...

Despre Pablo Escobar s-au scris multe, unele dintre ele sunt adevărate, în timp ce altele doar exagerări. Viața lui este și subiect de film, la Hollywood.

Adevărat este faptul că fostul lider columbian al cartelului Medellin a avut bani mai mulți decât și-ar fi dorit sau imaginat cineva vreodată. Medelin controla trei sferturi din traficul mondial de cocaină. Cariera de afacerist a început-o la 14 ani.

În timp ce alții se străduiau să facă un minim de profit cu afacerea lor, Escobar avea un profit de 20.000%. Greu de crezut dacă nu am fi știut cu ce se ocupă.

Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre marele lord al drogurilor Pablo Escobar:

1. Pablo și unul dintre frații săi, Robert, aveau un profit anual estimat la 20 de miliarde. Problema cea mare era aceea că depozitul lor de bani era vizitat de rozătoare care îi aduceau o pagubă de 10% din avere pentru că le mâncau banii. Pe lună, Escobar cheltuia 2.500 de dolari doar pe elasticele pentru bani.

2. Reședința lui Pablo Escobar de peste 2.000 de hectare adăpostea o grădină zoologică imensă cu animale de pe toate continentele unde se regăseau hipopotami, girafe, elefanți, etc.

Astăzi, locuința de lux de altădată este o ruină. Oameni ai străzii își găsesc aici adăpost, iar din animale nu mai sunt decât vreo 20 de hipopotami care nu au putut fi mutați și s-au înmulțit în fiecare an.

3. Pablo Escobar a fost suspectat de bombardarea The World Trade Center din SUA, în 1993. Atunci el a fost printre principalii suspecți.

Escobar s-a simțit jignit și i-a trimis ambasadorului americand din columbia o notă prin care își declara nevinovăția.

Despre el s-a scris că l-a ucis pe candidatul prezidențial Luis Carlos Galan, a încercat să îl omoare și pe unul dintre fii lui Bush Sr., a aruncat în aer un avion comercial, și altele „minore”.

4. Pablo Escobar și-a construit propriul său cartier. Medellin este al doilea mare oraș al Columbiei, cu o populație de aproape 2,5 milioane de locuitori. Numele va fi mereu legat de afacerile lui Pablo Escobar – sau Don Pablo.

În ciuda profilului afacerilor sale, Escobar a dat o nouă fașă orașului său, după bunul plac. A construit parcări, cantine pentru săraci, terenuri de fotbal, echipa de fotbal, ziar local, dar piesa de rezistență a rămas Cartierul Pablo Escobar cu 450 de case din cărămidă roșie unde locuiau cei mai de încredere oameni ai săi. Aici nimeni nu plătea chirie sau alte dări. Singura problemă dîn cartier era reprezentată de cei mici din alte cartiere care veneau aici să vândă droguri. În Medellin, Don Pablo a construit peste 2.600 de case, care azi poartă numele de „palatele lui Pablo Escobar”.

Pablo și asociații săi se considerau un fel de Robin Hood contemporani sau tinerii Al Capone.

5. Pablo Escobar avea un avion tip Cesna de cărat banii. Pentru că banii din marfă trebuiau transportați din USA înapoi în Columbia, în condiții de maximă siguranță, Don Pablo a cumpărat un avion mic doar pentru a rezolva problema transportului de bani. Cu un astfel de avion puteau căra în jur de 10 milioane de dolari. Banii nu erau transportați doar cu avionul, ci și cu submarine. Pe lângă avionul său micuț, Pablo Escobar a achiziționat și un Learjet, care era cu mult mai rapid decât primul și putea transporta de 10 ori mai mulți bani.

Pablo Escobar a murit la o zi după ce împlinise 44 de ani, în 1993, în timpul unui schimb de focuri.