5 lucruri religioase interesante despre Crăciun

De: Mihaela Enache / 25.12.2013, 11:30
5 lucruri religioase interesante despre Crăciun
Există fapte și povești pe care le-ai auzit despre diverse sărbători de la bătrâni. Similar, există diverse povești și mituri legate de Crăciun și este greu de spus care sunt adevărate și care nu. Iată câteva fapte religioase despre Crăciun.

1. Xmas, abrevierea

Xmas nu este un cuvânt și contemporan pentru Crăciun. „X” vine de la „chi”, prima literă a cuvântului Hristos în greacă. Xmas este, prim urmare, o abreviere religioasă, care este folosită de o lungă perioadă de timp.

2. Data Crăciunului

Inițial, Crăciunul nu a fost sărbătorit ca o mare sărbătoare. Deci, a existat o încercare de a da o anumită dată de naștere lui Hristos, în anul 200 d.Hr. și diferite grupuri religioase și diferiți lideri au venit cu propuneri de date diferite. În cele din urmă, s-a decis să fie 25 decembrie. Această dată era sărbătorită ca nașterea soarelui, așa că s-a decis că ziua în care s-a născut soarele să fie și ziua în care Hristos s-a născut.

3. Scena Nașterii Domnului

Vedem în timpul Crăciunului amenajate scene în miniatură care arată momentul nașterii lui Hristos, cu oameni și animale. De fapt, această scenă a fost dezvoltată în secolul al 13-lea, de către Sfântul Francisc.

4. Tradiția cadourilor

Schimbul de cadouri de Crăciun, felicitări, băuturi nu este o modalitate modernizată de sărbătorire a Crăciunului. Este o lungă tradiție vehce, practicată în Roma antică. Inițial, aceasta a fost interzisă de biserică, dar mai târziu regulile au fost încălcate și a devenit un mod de viață.

5. Despre bradul de Crăciun

Nu a fost ceva ce a fost început de Martin Luther, așa cum cred mulți. Totul a început în secolul a VII-lea d.Hr., când un copac sacru a fost tăiat și prin secolul al XV-lea, oamenii au început tăierea brazilor și decorarea lor în timpul Crăciunului.