5 măști cu griș contra ridurilor

De: Carmen Ulian / 09.03.2015, 15:00
5 măști cu griș contra ridurilor
Grișul sau terciul de griș este indicat și pentru piele, nu doar pentru a fi servit ca desert, Iată câteva rețete cu griș, ideale pentru ten și pielea ridată.

Grișul poate fi considerat un produs cosmetic bun, mai ales atunci când este combinat cu iaurt natural, lapte sau miere. Fiecare dintre acestea fac la rândul lor bine pielii.

Rețete cu griș pentru riduri

1. Terci din griș cu iaurt și miere

Se amestecă o lingură de griș cu 1 linguriță de miere și 1 lingură iaurt natural, de preferat bio. Pasta rezultată se lasă să se umfle puțin, după care se aplică pe pielea curată. Se lasă să acționeze 15-15 de minute, după care clătiți fața. Procedura se poate repeta la 3-4 zile. Masca este ideală și pentru revitalizarea pielii. Grișul se poate înlocui și cu fulgi de ovăz.

2. Terci din griș cu cafea

Se amestecă 1 lingură de griș cu 2-3 lingurițe de iaurt natural, lapte sau smântână slabă și cu o cafea proaspăt preparată. Se lasă să acționeze pasta timp de 10-20 de minute după care clătiți. Această mască pe lândă faptul că reduce ridurile, redă și vigoare tenului.

3. Griș cu lapte praf

Se amestecă 2 lingurițe de griș cu 2 lingurițe de lapte praf natural, se diluează cu puțină apă călduță până când se face o cremă densă. Se lasă apoi grișul să se umfle puțin, după care se aplică pe piele pentru 10-20 de minute. Clătiți la final. Această pastă este și un bun exfoliant.

4. Griș cald cu ou

Se amestecă 2 linguri de griș cald, fiert în lapte, 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță miere, jumătate de linguriță de sare, 2-3 linguri de suc proaspăt de caise. Pasta cremoasă se lasă să acționeze pe piele timp de 20 de minute, după care vă clătiți. Masca este ideală pentru un ten îmbătrânit și lipsit de elasticitate.

5. Griș cu fructe exotice și semințe pisate

Un amestec din griș, miere, smântână, câteva felii de papaya, ulei din petale de trandafir și câteva migdale pisate fin reprezintă un amestec ce poate fi folosit pentru gomaj. Hidratează și catifelează pielea.