5 metode de a îndepărta petele de marker permanent

De: Dragos Tanase / 21.03.2014, 09:30
5 metode de a îndepărta petele de marker permanent
Când ai copii ori un job sau o pasiune care presupun desenul, petele de marker permanent sau de carioci din casă sau de la birou sunt inevitabile.

Ca să nu fii nevoit/ă să schimbi mobila și covoarele sau să zugrăvești din nou, iată 5 modalități simple și rapide de a îndepărta aceste pete (aproape) imposibile:

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

1 Folosește pasta de dinți

Ia o cantitate mică de pastă de dinți (pasta, nu gel, și clasică, nu una cu particule abrazive) și aplic-o pe pata de marker permanent și freacă bine porțiunea cu ajutorul unei cârpe mai aspre sau a unei periuțe de dinți pe care n-o mai folosești. Metoda funcționează excelent pe suprafețe de lemn (frecând zona în direcția așchiilor), pereți vopsiți cu vopsea lavabilă și chiar obiecte sau suprafețe de porțelan. Dacă e vorba de o pată mai veche, despre care crezi că va ceda mai greu, poți lăsa pasta de dinți să acționeze 1-2 minute, iar apoi să îndepărtezi totul cu o cârpă umedă, dar stoarsă.

2 Folosește un marker care se curăță ușor

Acoperă pata de marker permanent cu o urmă de marker care se curăță și șterge-le împreună, pentru că ar trebui să se curețe deodată.

3 Folosește o gumă de șters

În funcție de vechimea petei și suprafața pe care există aceasta, guma de șters poate funcționa pentru îndepărtarea petei.

4 Folosește fixativ de păr

Aplică o cantitate mică de fixativ de păr, astfel încât să umezești pata de marker, și apoi o poți îndepărta cu o cârpă.

5 Folosește spray împotriva insectelor

Acesta conține substanțe care intră în conflict cu pata de marker și o pot îndepărta, dacă pulverizezi și ștergi cu o cârpă aspră.