5 moduri prin care să-ți păstrezi energia toată ziua

Apropo.ro / 29.07.2013, 15:45
5 moduri prin care să-ți păstrezi energia toată ziua
Te simți sleit de puteri și ai o stare de oboseală, atunci reține câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți revii la normal.

1. Puțină mișcare

O idee bună ar fi să-ți începi ziua cu puțin sport. Fie ca dai o tură de parc cu bicicleta, câteva ture de bazin, sau pur și simplu câteva exerciții fizice pe melodia preferată te vor ajuta să te revigorezi și să-ți intri în formă. 20 de minute de sport pe zi îți vor aduce energia de care ai nevoie restul zilei.

2. Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este o masă importantă, la fel și alimentele pe care le consumi. Cele mai indicate sunt alimentele care eliberează treptat energia de care ai nevoie și te menține treaz. Cereale, fructe, fresh de fructe și legume, ouă fierte sau o omletă sunt doar câteva dintre opțiunile de ajutor.

3. Ocolește mâncărurile grase și nesănătoase

Desigur că este simplu și comod să comanzi ceva de la fast-food, dar organismul tău nu vede așa lucrurile. Mâncărurile grele nu pică bine la stomac, își oferă energie pentru scurtă vreme. Și pentru că senzația de moleșeală nu va dispărea vei simți nevoia să bei și mai multă cafea, ceea ce nu te va ajuta prea mult. Încearcă salatele, un grătar ușor – pui, pește, și vei vedea că te vei simți mai bine.

4. Fără prea mult zahăr și cafeină

Doar ai impresia că o cafea tare sau o băutură dulce îți dau energie. Totul este pentru scurtă durată, căci vei reveni la acea stare de somnolență și lipsă de putere. Poți consuma un ceai verde, înlocuitori de cafea precum băuturile din cicoare, orz, secară, etc.

5. Somnul

Dacă te simți că te-ai trezit neodihnit, atunci trage un pui de somn la prânz. Dacă ai posibilitatea. Te vei simți cu mult mai energic după 20-30 de minute de somn.