5 momente dezastruoase din istoria Premiilor Oscar (Video)

De: Gabriela Voicu / 23.02.2012, 11:32
5 momente dezastruoase din istoria Premiilor Oscar (Video)
A 84-a gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles. Până atunci, vă prezentăm 5 momente dezastruoase din istoria Galei.

1. Actorul Rob Lowe a cântat cu Albă-ca-Zăpada (1989)

Cei care au urmărit Gala Premiilor Oscar în 1989 s-au întrebat la ce s-au gândit organizatorii când au ales sa deschidă evenimentul cu un „număr” de pomină al actorului Rob Lowe. Nu doar ca el a făcut un duet cu… Albă-ca-Zăpada, dar la acea vreme actorul se afla în mijlocul unui scandal sexual care îi pătase deja imaginea. La Gala Premiilor Oscar, timp de 20 de minute, Lowe nu a reușit decât să îngrozească pe cei care l-au privit.

Rob Lowe Sings with Snow White at the Oscars
Get More: Rob Lowe Sings with Snow White at the Oscars

2. David Letterman, o gazdă execrabilă! (1995)

Starul TV David Letterman este cu siguranță una dintre persoanele pe care membrii Academiei le-au trecut pe „lista neagră” a gazdelor pentru Gala Premiilor Oscar. Tentativa lui nereușită de a prezenta evenimentul din 1995 este una dintre cele mai proaste astfel de performanțe. În plus, gluma pe care Letterman a făcut-o cu referire la „Oprah-Uma” a rămas în istorie ca fiind dezastruoasă.

3. Roberto Benigni a luat-o razna! (1997)

Nimeni nu s-a comportat până acum precum regizorul Roberto Benigni la Gala Premiilor Oscar din 1997. Acesta a câștigat la categoria „cel mai bun film străin” și a avut o reacție cu totul neașteptată, în semn de mulțumire…

4. Angelina Jolie și-a sărutat fratele, pe covorul roșu (2000)

Înainte ca Angelina Jolie să devină super-mămica pe care o știm astăzi, avea o reputație de „fată rea” care i-a conturat faima și farmecul de-a lungul vremii. La Gala Premiilor Oscar din anul 2000 actrița a venit însoțită de fratele ei, pe care l-a sărutat apoi tandru în fața tuturor invitaților. Desigur, gestul actualei soții a lui Brad Pitt a atras atenția mai mult decat Gala în sine.

5. Bjork s-a costumat în „lebădă” (2001)

Controversata cântăreață Bjork a atras atenția tuturor pe covorul roșu, la Gala Premiilor Oscar 2001, datorită ținutei neinspirate și cu totul neobișnuite pe care a ales-o. Artista a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună melodie originală”, din filmul „Dancer in the Dark”, regizat de Lars von Trier.

HBO va transmite Gala Premiilor Oscar 2012, în varianta originală, nedublată, în noaptea de 26 spre 27 februarie, de la ora 2.00.