5 motive nefinanciare să începi o afacere!

De: Dragos Tanase / 09.11.2014, 14:00
5 motive nefinanciare să începi o afacere!
E prea riscant, poți cădea pradă datoriilor, vei avea probleme cu somnul, trebuie să îți iei adio de la viața socială... Ai auzit, probabil, aceste motive pentru care nu ar fi indicat să încerci să devii antreprenor.

Totuși, există cel puțin 5 motive pozitive pentru a face acest pas, care nu țin neapărat de rațiuni financiare:

1. Economisești timp

La început, vei lucra mai multe ore decât ești obișnuit și vei câștiga mai puțin decât te așteptai. Dar dacă îți faci treaba cum trebuie, vei începe să fii stăpânul propriului tău timp și vei vedea că e grozav.

2. Ai ceva însemnat de povestit

Când un antreprenor menționează cuiva că jobul lui e de fapt să își conducă propria afacere, interlocutorul, fascinat, vrea să afle imediat ce face și mai ales cum face, dar și cât de ușor este.

3. Mândria

Când realizezi că ai construit ceva de succes, ai un sentiment extrem de plăcut. Îți dai seama că ai avut o viziune, ai pus-o în practică și că îți poți culege roadele.

4. Posteritatea

Dacă ești doctor, instalator său șofer de autobuz, e greu să-ți imaginezi că îți vei da moștenire mai departe cariera ta către cei dragi. Dar dacă ai o afacere, o poți transmite următoarei generații. Și vei fi mândru dacă vei avea această ocazie.

5. Ai ocazia să faci mult bine

Ca proprietar de afacere, vei controla traseul profitului și vei putea alege să aloci o parte din câștiguri altora. Poți sponsoriza un act de caritate, o organizație non-profit sau pur și simplu să dai înapoi comunității.