5 motive pentru care NU ar trebui să ne temem de moarte

De: Mihaela Enache / 28.08.2013, 12:00
5 motive pentru care NU ar trebui să ne temem de moarte
Mulți dintre noi se simt speriați doar să se gândească la moarte. De fiecare dată când auzi despre cineva că a murit, începi să îți faci griji în privința timpului tău pe Pământ. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să te temi de moarte.

1. Moartea este inevitabilă

Fiecare persoană care s-a născut trebuie să și moară. Deoarece acesta este un fapt inevitabil, grijile nu te ajută. Știi că este un ciclu. Oamenii se nasc, mor, și apoi mai mulți oameni se nasc. Nu e ca și cum ai fost special numit să te naști de o putere mai mare. Ești doar o parte a sistemului mai mare a lucrurilor și nu ai nici o altă opțiune decât să accepți această realitate și să te eliberezi de frică.

2. Ceilalți își vor aminti de tine și după ce vei muri

Mulți oameni se tem de moarte deoarece simt că vor fi uitați după ce vor muri și timpul lor pe Pământ se va sfârși cu adevărat. Amintește-ți că dacă ai fost o persoană bună, atunci cei cărora le-ai atins viețile își vor aminti cu drag de tine. Nu are mai mult sens să fii preocupat să duci o viață bună în loc să te îngrijorezi în privința morții? Faptele tale bune te asigură de faptul că timpul tău pe Pământ nu se va încheia, chiar și dacă ai murit.

3. Nu poți trăi cu adevărat dacă ți-e teamă de moarte

Dacă îți faci griji în mod constant despre moarte, atunci nu vei mai avea timp să trăiești. De fiecare dată când ieși din casă te aștepți să ți se întâmple ce-i mai rău. Dacă lași această teamă să pună stăpânire pe tine, atunci vei fi speriat când vei traversa strada, vei merge într-o excursie, vei conduce mașina și multe alte situații. Chiar și un lucru simplu ca ieșitul din casă ți se va părea înfricoșător. Este ăsta modul în care vrei să-ți petrecit timpul avut pe Pământ? Ține minte că frica de moarte se va transforma curând în frica de viață.

4. Ce se întâmplă după moarte este încă necunoscut

Nimeni nu știe ce se întâmplă după ce mori. Este unul din cele mai mari mistere pentru omenire. Deci, de ce crezi că ceva rău se va întâmpla cu tine după ce mori? Poți alege să te gândești la acest lucru într-un mod pozitiv și să îmbrățilezi misterul. Vei ști ce este moartea doar după ce vei muri. Până atunci, te temi pur și simplu de necunoscut.

5. Moartea nu înseamnă întotdeauna durere

Cei mai mulți oameni sunt speriați de moarte deoarece se tem de durerea asociată cu ea. Dacă ai asistat la o moarte dureroasă în cercul tău apropiat sau ai auzit despre o astfel de moarte, atunci începi să te gândești cât de dureros trebuie să fie să mori astfel. Întreabă-te, este prescris că vei avea o moarte dureroasă? Din nou, și acest lucru este un mister, deoarece nimeni nu știe niciodată cu adevărat care e modul în care va muri. Tot ce poți să faci este să trăiești la maxim.