5 motive pentru care România e cunoscută peste tot în lume

Apropo.ro / 21.12.2020, 11:22
5 motive pentru care România e cunoscută peste tot în lume

În funcție de zonele lor de interes, străinii au câteva repere clare în momentul în care aud despre România. 5 dintre cele mai populare le veți găsi în acest articol.

 Iată de ce e România cunoscută în întreaga lume: 

  1. Străinii sunt atrași de povestea lui Nicolae Ceaușescu – Perioada petrecută de România în comunism, în care conducător era Nicolae Ceaușescu, stârnește în continuare ecouri printre străini. De asemenea, și Revoluția din 1989 reprezintă un subiect pentru ei. Așadar, foarte mulți străini se gândesc și la Nicolae Ceaușescu în momentul în care aud de România. De altfel, mulți străini care vizitează România fac tururi speciale pentru a afla mai multe despre viața în comunism. De asemenea, ei vizitează și muzeul Ceaușescu.
  1. Mitul lui Dracula – Alături de Sherlock Holmes, Dracula este unul dintre personajele cu cea mai mare popularitate din Europa. Pornind de la cartea scrisă de irlandezul Bram Stoker la finalul secolului al XIX-lea s-a creat o adevărată legendă. Ulterior au apărut numeroase filme, seriale, desene animate și chiar cazinoul Vlad Cazino, inspirat din mitul lui Dracula. Toate acestea au contribuit și mai mult la popularitatea pe care Dracula o are. Astfel, mulți străini care vin în țara noastră aleg să facă o vizită și la Bran, unde se crede că a locuit Dracula.
  1. Avem unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa, Transfăgărășan – Când presa internațională scrie în termeni laudativi la adresa României de multe ori se face referire și la Transfăgărășan. Este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume și a primit numeroase laude. De altfel, britanicii de la emisiunea Top Gear au spus că este cel mai spectaculos drum pe care au fost vreodată. Și când vine din partea lor este mare lucru. Transfăgărășanul a fost inaugurat în 1974, are o lungime de 91 de kilometri pe porțiunea de la barajul Vidraru până la Cărțișoara, iar peisajele devin tot mai spectaculoase pe măsură ce urci. Ai grijă însă dacă dorești să îl vizitezi iarna deoarece o bună porțiune este închisă.
  1. Casa Poporului – Este una dintre cele mai mari clădiri din lume și foarte mulți oameni consideră că este obiectivul turistic numărul 1 din București, cel puțin pentru străini. Lungimea sa este de 270 de metri, lățimea de 240 de metri, înălțimea este de 86 de metri, iar 92 de metri este construcția sub pământ. Există așadar 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Clădirea în care astăzi se afla Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, dar și cea mai grea. În prezent aici se pot face și tururi pentru turiști. Prețurile pleacă de la 10 lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți.
  1. Simona Halep, una dintre cele mai bune tenismene din lume – O dovadă a popularității Simonei Halep este evidențiată și de faptul că celebrul fotbalist brazilian Neymar a acordat recent un interviu în care a vorbit despre ea. Simona este cea mai constantă jucătoare din circuitul WTA din 2014 încoace, iar în momentul de față se află pe locul 2 în clasament. Simona a petrecut și 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA și nu a mai ieșit din top 10 din ianuarie 2014 încoace. Ea are în palmares 2 turnee de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. În 2020, Simona a câștigat trei turnee de tenis, la Dubai, Praga și Roma. Momentan, Simona se află în perioada de pregătire, iar din februarie va lua startul la Australian Open. Totodată, Simona a vorbit și despre planurile sale după retragerea din tenis.