5 probleme medicale pe care le tratează ananasul!

De: Dragos Tanase / 07.04.2014, 16:30
5 probleme medicale pe care le tratează ananasul!
Alimentul, originar din America de Sud, se numară printe cele mai sănătoase alimente din lume datoriă compoziției nutritive unice și a propietăților surprinizătoare pe care le are asupra sănătății.

Face parte din multe deserturi și mâncaruri tradiționale din zonele tropicale, dar are și rol de medicament:

1) Corectează problemele digestive. Un compus unic al anansului, bromalina, este o enzimă digestivă care ajută stomacul să proceseze carnea și mancarea bogată în carbohidrați. Bromalina, de altfel, are mai multe roluri, ajutând și la normalizarea tanzitului intestinal, sprijină prcesul metabolic și elimină balonarea.

2) Te ajută, dacă suferi de sinuzită. Având enzime esențiale și o cantitate ridicată de vitamina C (100gr de ananas oferă 100% din necesarul zilnic de vitamina C) fructul sprijină persoanele ce se confruntă cu afecțiuni ale sinusurilor, sprijinind imunitatea.

3) Detoxifică organismul. Având în compoziție vitamine și minerale precum mangan, cupru, vitamina C, B1, B6, acid folic și acid pantoteic, sprijină organismul în procesul de regenerare și detoxifiere.

4) Curață limba și împrospătează respirația. Consumat pe post de gustare de seară, ananasul are efect antiseptic, neutralizând bacteriile aflate pe limbă și gingii, astfel curață cavitatea bucală și oferă un sprijin persoanelor cu respirație urât mirositoare.

5) Ajută la ameliorarea stărilor de greață, ajută la procesarea grăsimilor, este un aliment ce combate celulita și alcalinizează organismul.

SFAT: Pentru a obține beneficii maxime… consumați fructul proaspăt, nu din conserve sau sucuri îndulcite!