5 reguli pentru cumpărarea cizmelor de iarnă

De: Andra Voiculescu / 16.12.2020, 10:40
5 reguli pentru cumpărarea cizmelor de iarnă
Cumpărarea de ghete de iarnă şi de zăpadă este o sarcină crucială, atunci când vremea începe să se înrăutăţească. Dar, deoarece aceste cizme de damă vin în toate formele, culorile şi dimensiunile, s-ar putea să vă confruntaţi cu alegerea dintr-o gamă uluitor de variată. Ca punct de plecare, gândiţi-vă unde aţi dori să purtaţi cizmele de iarnă. Dacă aveţi nevoie de ele pentru a rezista rigorilor drumeţiilor pe zăpadă, vi se potrivesc ghetele de zăpadă. Pentru îmbrăcăminte casual şi activităţi mai uşoare, cizmele Chelsea v-ar putea servi mai bine.

În acest articol, veţi descoperi tot ce trebuie să ştiţi despre cum să alegeţi perechea potrivită de cizme de dama de iarnă şi de zăpadă.

Majoritatea femeilor moderne acceptă că există o limită a suferinţei de dragul stilului. Odată ce vremea devine foarte urâtă, avem tendinţa să fim de acord că moda poate aştepta – purtăm tot ceea ce ne ţine de cald şi ne menţine picioarele uscate.

V-aţi întrebat vreodată cât de funcţională poate deveni moda? Garderobele au reuşit să arate cât mai bine chiar şi în cele mai proaste condiţii meteorologice, timp de generaţii. Un dulap pentru toate tipurile de vreme durează ceva timp pentru a fi construit. Cizmele specializate în condiţii meteorologice, care sunt, de asemenea, suficient de elegante pentru a-şi face rost într-un cadru de afaceri sunt o piaţă de nişă, iar majoritatea cumpărătorilor din aceasta categorie nu se tem să investească.

Prin achiziţionarea câtorva piese cheie, şi dvs. puteţi avea cu aspect elegant, chiar şi atunci când cei din jur au renunţat şi şi-au aruncat pe ei hainele pufoase şi bocancii de zăpadă.

Dacă vă cumpăraţi cizmele de parcă ar fi o investiţie, vreţi să fie versatile. Poate fi greu de cheltuit o sumă mai mare pe o pereche de cizme de iarnă pe care le veţi purta doar pentru un sezon. Totuşi, dacă această pereche vă duce picioarele la destinaţie cu toate cele 10 degetele uscate şi intacte, atunci o pereche de cizme de iarnă ar putea fi ceea ce aveţi cu adevărat nevoie.

Cizmele de iarnă vin de obicei echipate cu o anumită formă de izolaţie, cum ar fi Thinsulate. Nu numai că vă vor ţine picioarele calde, cizmele de iarnă izolate vin adesea cu alte caracteristici care le fac mai bine echipate să facă faţă zăpezii şi ploii. Aceasta poate însemna o căptuşeală impermeabilă Gore-Tex, o construcţie impermeabilă a tălpii şi rezistenţă la alunecare. Puteţi opta şi pentru cizme cu blană sau căptuşite cu lână.

Deşi toate aceste calităţi pot face un vortex polar mult mai confortabil, există şi unele dezavantaje. Proprietăţile etanşe pot fi un lucru extraordinar, atunci când vă confruntaţi cu o tundră din centrul oraşului, dar majoritatea cizmelor impermeabile sunt realizate folosind o construcţie de ciment, ceea ce le face mai greu de reparat. Acestea fiind spuse, dacă investiţi într-o pereche decentă de ghete dama piele, acestea ar trebui să reziste mult, înainte de a fi nevoit să vă gândiţi la reparaţii, mai ales dacă le folosiţi în zăpadă numai între decembrie şi martie.

Dacă vi se cere zi de zi să fiţi afară sau dacă iernile dvs. sunt lungi, probabil că veţi dori să investiţi într-o pereche de cizme de damă mai solide.

Când căutaţi cizme pentru a vă proteja picioarele de vremea rece, umedă şi înzăpezită, doriţi o pereche care să-şi facă treaba. Şi asta înseamnă că este posibil să trebuiască să puneţi funcţia peste modă. Iată câteva lucruri de luat în considerare, înainte de a începe cumpărăturile.

1. Materialele contează.

Materialul principal „superior” (practic partea care acoperă vârful piciorului) trebuie să fie atât puternic, cât şi rezistent la apă, pentru a rezista împotriva vremii grele de iarnă. Pentru o cizmă durabilă, căutaţi una realizată din nailon sau piele, ambele putând veni cu impermeabilizare pretratată.

2. Inspectaţi talpa.

Majoritatea cizmelor de iarnă sunt realizate cu tălpi de cauciuc care blochează umezeala, dar verificaţi întotdeauna pentru a vă asigura că există şi tracţiune. Ultimul lucru pe care îl doriţi este să alunecaţi pe gheaţă sau pe zăpadă umedă. Cizmele cu ţepi oferă o aderenţă mult mai bună.

3. Izolaţia este cheia.

Există lână (care oferă o reglare bună a temperaturii) sau materiale sintetice, cum ar fi Thinsulate, care oferă căldură fără greutate şi este mai bună pentru climatele umede. Dacă decideţi să mergeţi cu Thinsulate, asiguraţi-vă că luaţi în seamă greutatea – cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai călduroasă cizma. În climă răcoroasă, căutaţi cel puţin 200 de grame. Dar dacă locuiţi acolo unde există climă deosebit de rece, optaţi pentru 400 sau mai mult.

4. Luaţi în considerare înălţimea.

Înălţimea axului cizmei dictează mai mult decât aspectul său. O cizmă înaltă este cea mai bună pentru drumeţii prin zăpadă şi vă va menţine gambele calde, în timp ce cizmele mai scurte sunt mai uşor de purtat.

5. Închiderile ar trebui să fie funcţionale.

Dacă intenţionaţi să desfăşuraţi activităţi în aer liber, luaţi în considerare o cizmă cu şireturi: oferă o potrivire mai strânsă, în timp ce stilurile fără şiret sau cu fermoare nu sunt la fel de sigure. Pentru o protecţie suplimentară, căutaţi o limbă cu şanţuri (adică limba este ataşată de laturi) – acest lucru ajută cu adevărat să păstraţi umezeala la distanţă.