5 seriale pe care o să vrei să le vezi în 2015 (II)

Apropo.ro / 08.12.2014, 17:00
 5 seriale pe care o să vrei să le vezi în 2015 (II)
"Păstrează ce-i mai bun pentru mai târziu". Aşa par să-şi spună producătorii de televiziune din lumea întreagă, care se pregătesc să dea publicităţii noile seriale din sezonul 2014-2015, aşa numitele "seriale de mijloc de sezon". Între acestea găsim drame emoţionante, comedii spumoase, dar şi adaptări de top. Câteva dintre acestea le puteţi găsi mai jos sub formă de recomandare.

„Bosch”

Produs de Amazon Studios în 2014, „Bosch” este adaptarea cărţilor lui Michael Connelly cu acelaşi nume, cel mai apreciat scriitor de cărţi poliţiste la această oră din Statele Unite. Titus Welliver joacă rolul principal, al poliţistului Harry Bosch care e acuzat de crimă nejustificată în timpul seriviciului. La problemele lui legale se adaugă şi investigaţia unui caz care are în centru cadavrul unui copil de 13 ani. Un serial dramatic, alert şi cu multe răsturnări de situaţie. Premiera va avea loc pe 6 februarie 2015 pe platformă Amazon. 

„Galavant”

„Galavant”, un serial muzical, e propunerea celor de la ABC pentru primele luni ale lui 2015. Povestea îl are în centru pe eroului Galavant care caută să se răzbune pe Regele Richard după ce acesta i-a furat iubita. Chiar dacă subiectul poate părea uşor desuet, el are şanse destul de mari să prindă la public mai ales că are de toate: muzică, personaje mitologice, poveşti de iubire şi umor. 

„Mozart in the Jungle”

Tot un serial muzical, dar de o altă factură este şi „Mozart in the Jungle”. Serialul este centrat în lumea muzicii clasice, mai exact în jurul unei orchestre simfonice – ficţională – din New York unde un veteran dirijor, Thomas (Malcolm McDowell) este înlăturat pentru a face loc unuia mai tânăr şi mai nonconformist, Rodrigo (Gael Garcia Bernal). Între cei doi se naşte o rivalitate condimentată din plin cu scandaluri sexuale, droguri şi muzică clasică. 

„Secrets and Lies”

„Secrets and Lies” este serialul care îl aduce pe micul ecran pe actorul Ryan Phillippe, cunoscut din filmele „Cruel Intentions”, „Crash” sau „Gosford Park”. Povestea principală e adaptarea serialului australian cu acelaşi nume din 2014. Ben Garner, personajul principal, un bărbat cu o căsnicie aparent fericită, e bănuit de uciderea unui tânăr. Ca sa-si dovedească nevinovăţia, Ben porneşte în căutarea adevăratului criminal. 

>

„American Crime”

Un serial creat de John Ridley, câştigătorul premiului Oscar pentru „Cel mai bun scenariu” în 2014 cu scenariul filmului „12 ani de sclavie”. American Crime dezbate ideea de disciminare rasială, respectiv felul în care o crimă cu implicaţii rasiale poate schimbă o întreagă comunitate americană. Un subiect mai mult decât actual, o dramă emoţionantă şi plină de neprevăzut care va avea premieră în primăvară lui 2015. În rolurile principale pot fi văzuti Felicity Huffman, Timothy Hutton si Penelope Ann Miller.