5 televiziuni din România, amendate cu sume uriaşe! Iată motivul

De: Nicoleta Nicolae / 27.05.2015, 10:20
5 televiziuni din România, amendate cu sume uriaşe! Iată motivul
CNA a decis, marţi, să aplice amenzi în cuantum de 65.000 de lei pentru Kanal D, Antena Stars, Antena 1, România TV şi B1 TV, din cauza modului în care au prezentat în emisiunile lor de dezbateri înmormântarea mamei Oanei Zăvoranu.


Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reuşit, în şedinţa de marţi, să ia o decizie în privinţa modului în care unele dintre principalele televiziuni din România au prezentat în emisiunile lor înmormântarea Marioarei Zăvoranu, mama Oanei Zăvoranu.

Marioara Zăvoranu a murit pe 17 aprilie, la un spital din Bucureşti, iar informaţii despre înmormântarea acesteia, care a avut loc pe 19 aprilie, au fost difuzate la mai multe televiziuni. În urma difuzărilor informaţiilor despre acest subiect, CNA a primit 26 de reclamaţii, inclusiv unele de la Oana Zăvoranu, care a reclamat România TV, în urma unor afirmaţii la adresa sa făcute de Corneliu Vadim Tudor, dar şi unele de la Kanal D, care a reclamat Antena Stars, din cauză că ar fi preluat fără citarea sursei informaţii despre cazul Oana Zăvoranu-Marioara Zăvoranu.

Pe de altă parte, CNA a constatat că Antena Stars a difuzat în exclusivitate înmormântarea Marioarei Zăvoranu. Astfel, CNA a decis, marţi, să amendeze Kanal D cu 20.000 de lei, Antena Stars – cu 15.000 de lei, Antena 1, România TV şi B1 TV – cu câte 10.000 de lei, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu.

Decizia de sancţionare a acestor televiziuni a fost luată cu unanimitatea membrilor CNA prezenţi la şedinţa de marţi, respectiv Florin Gabrea, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea. Dorina Rusu a spus că în weekendul în care a murit Marioara Zăvoranu la mai multe televiziuni a fost „un spectacol grotesc”. „Ar fi în total câteva zeci de ore de dezbateri legate de moartea şi înmormântarea Marioarei Zăvoranu şi cel puţin o sută de ştiri. Care este interesul public pe care televiziunile au dorit să-l satisfacă? De câte ori am deschis televizorul în acel weekend am văzut numai Marioara Zăvoranu şi Oana Zăvoranu. Ne-au infectat atât în weekendul acela, dar şi apoi”, a spus Dorina Rusu, citată de ziarulring.ro.