5 ustensile care îţi fac viaţa mai uşoară în bucătărie

De: Cristiana Trifu / 21.11.2019, 19:14
5 ustensile care îţi fac viaţa mai uşoară în bucătărie
Gospodinele ştiu că orele petrecute în bucătărie sunt foarte importante, iar cu cât vei termina mai repede treaba, cu atât vei avea mai mult timp liber de petrecut alături de familie. Iată motivul pentru care ar trebui să să-ţi utilezi bucătăria cât mai modern şi să cumperi echipamente şi ustensile care să te ajute să prepari mâncărurile cât mai simplu şi cât mai rapid.

Răzătoarea multifuncţională 

Una dintre cele mai importante ustensile pe care ar trebui să le ai în bucătărie este răzătoarea multifuncţională de tip mandolină care te ajută să tai şi să feliezi legumele,  fructele, dar şi alte alimente cu consistenţă moale precum brânzeturile. Răzătoarea vine cu mai multe tipuri de lame care taie felii de grosimi diferite în forme diferite, în funcţie de preparatul pe care îl pregăteşti. Răzătoarea multifuncţională este sigură, se manevrează foarte uşor, nu există nici un risc să te accidentezi, este simplu de spălat şi de depozitat. Uită de răzătoarea clasică din tablă de pe vremea bunicii, în care nu de puţine ori te-ai zgâriat sau tăiat, şi utilează-ţi bucătăria cu ustensile practice şi moderne. 

Cuptorul cu microunde 

Mai ţii minte cât de greu îţi era să încălzeşti mâncarea în cratiţă, la flacăra aragazului, iar apoi ce chin era s-o speli şi s-o cureţi de grăsime sau chiar de pete de arsură? Din fericire, s-a inventat cuptorul cu microunde, un aparat electrocasnic revoluţionar, pe care ar trebui să-l avem cu toţii în bucătărie, mai ales că preţurile acestuia sunt foarte accesibile. Cuptorul cu microunde nu numai că îţi încălzeşte alimentele, dar le şi dezgheaţă, dacă îi setezi funcţia de dezgheţare. Mai mult, la anumite cuptoare cu microunde poţi găti diverse preparate culinare. 

Maşina de spălat vase

Până nu o ai şi până nu o foloseşti poate n-o să-ţi dai seama cât de utilă este într-o bucătărie şi cât de mult te ajută să economiseşti timp. Imaginează-ţi că, în loc să te chinui să scoţi petele de arsură de pe oale folosind detergent de vase şi bureţi, în loc să stai deasupra chiuvetei frecând minute în şir tigăile sau cratiţele, mai bine le clăteşti rapid sub jetul de apă şi le depozitezi pe rafturile maşinii de spălat vase. Apeşi un singur buton şi laşi aparatul să-şi facă treaba. După un anumit timp, vesela va străluci de curăţenie şi va părea ca nouă. Nu-i aşa că-ţi sună bine? Uită de oalele, tigăile, crăticioarele, alte boluri şi caserole pătate de arsură care nu mai iese! Acum ai la dispoziţie un aparat electrocasnic incredibil care curăţă profesional, aşa cum nu va reusi niciodată s-o facă un detergent clasic şi un burete de vase. Foarte important este faptul că maşina de spălat vase nu deteriorează oalele, farfuriile, paharele, tacâmurile, iar asta pentru că este dotată cu sertare şi grătare speciale. Însă, pentru o bună funcţionare şi rezultate pe măsură, trebuie obligatoriu să ţii cont de sfaturile producătorului în ceea ce priveşte utilizarea maşinii. 

Robotul de bucătărie 

Robotul de bucătărie nu va găti în locul tău, dar te va ajuta să termini treaba mult mai repede, mult mai eficient, să prepari reţetele culinare ca un adevărat profesionist. Un robot de bucătărie va tăia pentru tine fructele şi legumele, le va toca sau mărunţi, le va decoji, le va felia, va mixa ingredientele pentru prăjituri sau sosuri, va sparge chiar şi cuburile de gheaţă pe care le pui în paharul cu cocktail. Este o unealtă multifuncţională care face de toate şi care te scuteşte pe tine de efort fizic, dar şi timp în plus petrecut deasupra blatului de lucru. 

Maşina de făcut pâine 

Într-o bucătărie modern utilată ar trebui să se regăsească şi o maşină de făcut pâine. 

În acest fel, vei avea posibilitatea să-ţi prepari singur pâinea din ingrediente sănătoase, alese chiar de tine. Recomandat este să urmezi reţete care nu conţin printre ingrediente făină albă deoarece aceasta, după cum spun specialiştii în nutriţie, medicii, dar şi multe studii, nu este sănătoasă. 

Sursa foto: Pixabay