5.000 de dolari ca să testezi hrana astronauților

Apropo.ro / 22.02.2012, 12:15
5.000 de dolari ca să testezi hrana astronauților
NASA intenționează să îmbunătățească mâncarea oferită astronauților, într-o viitoare misiune către planeta Marte.

Agenția spațială caută candidați care să se hrănească timp de 4 luni numai cu mâncare pentru astronauți, în timpul unei simulări a unei excursii către Marte.

Participanții vor gusta mâncăruri instant și măncăruri preparate cu ingrediente normale, pentru a determina ce fel de alimente preferă oamenii să consume consistent.

Cercetători ai Universității Cornwell cât și ai Universității Hawaii-Manoa au nevoie de șase oameni care să poarte costume de astronauți și să mănânce alimente speciale timp de 120 de zile, într-o locație din Hawaii.

Deși participanții nu vor ajunge pe Marte, aceștia se vor comporta ca și cum se află pe Planeta Roșie.

Cei care vor să participe trebuie să dețină MBA în inginerie, științe biologice sau fizice, matematică sau IT și trebuie să aibă și experiență în domeniu.

De asemenea, cercetătorii au specificat clar că fumătorii și cei care nu vorbesc limba engleză vor fi refuzați din prima.

Cei șase finaliști vor trece printr-o misiune pregătitoare de două săptămâni și vor primi 5.000 de dolari la încheierea misiunii, iar costurile de deplasare, cazare și măncare vor fi și ele acoperite.

Înscrierile se pot face până pe data de 29 februarie 2012, la această adresă aici.