5000 de euro pentru calificarea la CM de handbal masculin

Apropo.ro / 21.01.2008, 09:45
5000 de euro pentru calificarea la CM de handbal masculin
Cristian Gatu va propune Consiliului de Administratie al FRH ca fiecare jucator sa primeasca cate 5000 de euro daca Romania se va califica la CM

Presedintele FR Handbal Cristian Gatu a declarat, duminica, dupa ce nationala masculina a obtinut calificarea in barajul pentru CM din 2009, ca va propune Consiliului de Administratie al forului ca fiecare jucator sa primeasca cate 5000 de euro daca reprezentativa se va califica la turneul final.

"Pentru calificarea in meciurile de baraj prima stabilita este echivalentul a cate 2.000 de euro si doresc sa propun Consiliului de Administratie al federatiei ca, in cazul calificarii nationalei masculine la turneul final al Campionatului Mondial din Croatia, prima sa fie echivalentul a 5.000 de euro", a declarat Gatu.

Presedintele FR Handbal este multumit de jocurile Romaniei, dar spune ca, in continuare, echipa sufera de inconstanta. "In lot este o atmosfera placuta si ma impresioneaza ca fiecare jucator vrea sa-si aduca aportul cat mai mult. Din pacate, persista aceeasi lacuna ca in handbalul feminin, sportul romanesc sau chiar multe alte domenii din Romania: inconstanta pe toata durata unui meci", a precizat Gatu.

Cristian Gatu este de parere ca e prea devreme sa faca referiri la posibila adversara din barajul pentru CM din 2009. "Nu putem prognoza nimic acum, nici grupele preliminare nu s-au incheiat si nici Campionatul European din Norvegia. Am tot avut ghinion in ultimii ani la sorti, am cazut cu Franta, Serbia, Norvegia si Suedia la baraj, poate si pentru ca am tot vorbit dinainte, folosind cuvantul «daca». In aceasta grupa nu am avut adversari, se stia ca ne vom califica si nu ne ramane decat sa speram in sorti favorabili si increderea in fortele noastre", a afirmat oficialul FRH.

Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei s-a calificat, duminica, in faza meciurilor de baraj pentru accederea la turneul final al Campionatului Mondial din 2009 (Croatia), dupa ce a invins, la Oradea, reprezentativa Letoniei, cu scorul de 39-29 (22-14), in ultima partida din grupa a 3-a a preliminariilor.

In ultimii doi ani, reprezentativa Romaniei a fost eliminata din barajul pentru CM din 2007, de Norvegia, si barajul pentru CE din 2008, de Suedia.

Ultima participare a Romaniei la un turneu final de competitie internationala a fost la Campionatul European din 1996 (Spania), cand nationala tricolora a invins, in meciurile de clasament, Ungaria, cu 28-27, ocupand locul 9. De asemenea, ultima participare la un turneu final de Campionat Mondial a avut loc la editia din 1995 (Islanda), cand Romania a ocupat locul 10. Ultima medalie castigata de nationala masculina a Romaniei dateaza de la editia din 1990 a Campionatului Mondial, cand tricolorii au cucerit bronzul in Cehia.