6 alimente care îți dau energie instant

De: Mihaela Enache / 29.01.2014, 14:00
6 alimente care îți dau energie instant
Ritmul rapid al vieții te face să ai un stil de viață activ, care necesită, prin urmare, multă energie pentru a te ocupa de toate arenele vieții. Și, după cum știm cu toții, alimentele potrivit sunt cât se poate de necesare pentru un astfel de stil de viață.

Ai nevoie, așadar, de alimente energizante, care îți oferă cantitatea necesară de nutrienți, precum și de calorii. Iată o listă cu alimente care îți dau energie instant:

1. Afinele

Afinele sunt un mod natural și gustos pentru a obține energie. Acestea sunt foarte utile în stimularea creierului și îți oferă multă energie pentru întreaga zi. Ele sunt pline de antioxidanți puternici. Iar cea mai bună parte la afine este că nu conține colesterol sau grăsimi și sunt sărace în calorii.

3. Fasolea

Fasolea este bine cunoscută pentru consolidarea rinichilor, glandelor suprarenale și a sistemului nervos. Ea promovează creșterea fizică și dezvoltarea. Și atunci când vine vorba de energie, sunt o sursă excelentă. Fasolea e una dintre cele mai mari surse de antioxidanți și proteine.

3. Fructele

Diferite fructe, cum ar fi avocado, papaya, guava și portocalele sunt o sursă bună și sănătoasă de energie. În plus, ele oferă proteine esențiale, vitamine și fibre.

4. Nucile

Nucile sunt pline de proteine, acestea fiind cea mai bună sursă de energie. Când te simți letargic, poți mânca câteva nuci (alune, migdale ș.a.). Alți compuși ai nucilor sunt coenzima Q10 și acizii grași Omega3. Ambele sunt o bună sursă de energie. Poți mânca nuci drept gustări sănătoase între mese. În general, aproape toate nucile îți oferă energie, însă cele mai bune sunt migdalele, nucile de caju, nucile și nucile pecan.

5. Fulgi de ovăz

Sunt bogați în carbohidrați complecși, ce susțin energia, săraci în grăsimi și bogați în fibre. De asemenea, sunt un mod sănătos de a obține mai multă energie fără a pune greutate în plus. Un alimente excelent pentru cei care sunt conștienți de sănătatea lor. Un mic dejun cu fulgi de ovăz este un mod sănătos de a începe ziua.

6. Cerealele integrale

Asemenea fulgilor de ovăz, cerealele integrale sunt un alt mod de a obține energie dintr-o sursă sănătoasă. Pe lângă energie, ele sunt o sursă și de fibre și sunt disponibile în mai multe forme pe piață, ceea ce le face ușor accesibile.