6 alimente care tratează durerile dentare, menstruale și musculare

De: Dragos Tanase / 27.03.2014, 15:30
6 alimente care tratează durerile dentare, menstruale și musculare
Când ai asemenea dureri, înlocuiește medicamentele cu alimentele din bucătăria ta!

Vezi 6 dintre ele și află ce dureri pot alina:

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

1) Cireșe (suc sau fructe)

Sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, astfel încât aduc multe beneficii sănătății și sporesc longevitatea. Pe lângă asta, aceste fructe ameliorează durerile musculare.

2) Ghimbir (proaspăt sau uscat)

Ghimbirul este bogat în uleiuri eterice, fibre, vitamine (B1, B2, B3, A, C) și minerale (magneziu, fier, calciu). Acesta ajută la prevenirea și vindecarea durerilor musculare și articulare.

3) Ovăz

Ovăzul reduce nivelul de colesterol, protejează inima și reduce apetitul. Încărcat cu magneziu, ovăzul joacă un rol important și în ameliorarea crampelor menstruale. Totodată, ovăzul conține zinc, de aceea este recomandat femeilor care suferă în perioadele delicate.

4) Usturoi

Se știe de secole că acest condiment este un adevărat medicament. Usturoiul conține vitamine (A, B1, B2, C) și minerale (fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu). Aplică usturoi pisat pe o erupție pe piele sau încălzește-l cu o lingură de ulei de măsline și aplică-l pe articulațiile dureroase.

5) Struguri

Strugurii conțin vitamine din complexul B, tocmai de aceea au proprietăți calmante, sedative și hipnotice, ameliorând durerile de spate. Aceste fructe conțin substanțe nutritive care cresc circulația sângelui la nivelul spatelui inferior, reducând durerea.

6) Cuișoare

Acest condiment ameliorează durerile de dinți. Înmoaie în uleiul de cuișoare un tampon de bumbac și pune-l pe dintele care te doare.