6 alimente sănătoase pentru un păr strălucitor

De: Dragos Tanase / 16.08.2014, 09:00
6 alimente sănătoase pentru un păr strălucitor
La femei, îngrijirea părului necesită o atenție mai mare și constantă, cu produse specializate și tratamente săptămânale.

Toate visează la un păr voluminos și strălucitor, dar pentru asta trebuie folosită și o dietă bazată pe diverse alimente benefice, nu doar tratamente externe.

1. Pește gras, precum somon, ton, macrou și sardine, deoarece are în compoziție acizi grași esențiali Omega-3, care previn deshidratarea scalpului și întăresc foliculul.

2. Nucile sunt sursa ideală de Omega-3, pentru vegani și vegetarieni. De asemenea, au în compoziție vitamina E și biotină, care stimulează regenerarea părului.

3. Năutul are, de asemenea, în compoziție cantități relevante de biotină, vitamina care stimulează creșterea firului de păr.

4. Morcovul, fie crud sau gătit, este o legumă ideală pentru înfrumusețare, pentru că are în compoziție vitamina A și carotenoizi, care întăresc foliculul fiind utili pentru o piele strălucitoare și pentru menținerea bronzului.

5. Unt de arahide. Acesta aduce organismului un aport considerabil de zinc, mineral esențial în curele de înfrumusețare.

6. Avocado este un aliment ideal pentru un păr sănătos, deoarece are în compoziție vitamina E și Omega-3.