6 beneficii ale semințelor de dovleac

De: Mihaela Enache / 19.11.2013, 12:00
6 beneficii ale semințelor de dovleac
Pot semințele să aibă substanțe nutritive importante? Da, ele au vitamine și minerale cerute de organismul nostru. Știai că semințele de dovleac în special au atât de multe beneficii care ne îmbunătățesc imunitatea și furnizează substanțe nutritive esențiale pentru organismul nostru?

1. Fibre

Semințele de dovleac sunt bogate în fibre. Consumul de semințe de dovleac previna problema tulburărilor digestive. Acestea ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol rău din organism. Totodată, ajută ca creșterea activității intestinului, care ajută la prevenirea problemelor de constipație cronică. Ajută și la prevenirea problemelor de reflux acid.

2. Zinc

Semințele de dovleac au un conținut ridicat de zinc. Acesta previna problema osteoporozei la femei, ajută la întărirea oaselor din organism. Totodată, ajută la prevenirea căderii părului. Zincul este bun și pentru probleme de piele, el previne coșurile și acneea de pe piele.

3. Fier

Semințele de dovleac sunt bogate în conținut de fier. Acesta este esențial pentru sănătatea sângelui. Consumul de semințe de dovleac poate contribui la creșterea nivelului de fier din organism. El ajută și femeile care suferă de problema hemoglobinei scăzute, contribuind la creșterea numărului de celule roșii din organism și promovând o stare bună de sănătate.

4. Proteine

Proteinele sunt necesare organismului pentru a construi imunitatea și țesuturile corpului. Semințele de dovleac sunt bogate în proteine. Avem de-a face cu proteine pe bază de plante și, prin urmare, este o sursă sănătoasă. Veganii ar trebui să includă semințe de dovleac în dieta lor săptămâna ca sursă naturală de proteine.

5. Vitamina K

Semințele de dovleac sunt bogate în vitamina K. Aceasta ajută la prevenirea problemelor de coagulare a sângelui în organism. De fapt, consumul regulat de semințe poate ajuta la menținerea nivelului tensiunii arteriale sub control. Cele mai multe femei preferă să consume aceste semințe în formă naturală pentru a-și păstra o stare bună de sănătate.

6. Mangan

Semințețe de dovleac sunt bogate în mangan. Acesta ajută femeile care suferă de tiroidă. De asemenea, ajută la restabilirea tulburărilor hormonale din organism.