6 beneficii ale verzei

De: Mihaela Enache / 26.11.2013, 11:20
6 beneficii ale verzei
Varza este cunoscută și ca „medicamentul omului sărac", datorită beneficiilor pe care le aduce sănătății. Deși varza nu este o legumă foarte frecvent plăcută, aceasta este foarte nutritivă și poate fi un avantaj suplimentar pentru organism dacă este consumată cu regularitate.

1. Menține creierul și sistemul nervos sănătos

Varza este foarte bogată în conținut de iod. Deci consumul regulat de varză va ajuta la buna funcționare a creierului și sistemului nervor. De asemenea, este considerată un remediu important pentru anumite boli nevrotice, cum ar fi boala Alzheimer.

2. Controlează constipația și ulcerele

Este dovedit medical că sucul de varză consumat cu regularitate poate fi considerat un remediu bun pentru ulcere. Consumul regulat de varză ajută și la reducerea constipației care, în cele din urmă, te poate ajuta să trăiești o viață sănătoasă. Din moment ce varza este bogată în fibre, ajută organismul în curățarea intestinelor. Nu trebuie să optezi neapărat pentru suc de varză, și în stare semi-coaptă sau fiartă este bună. Adaugă niște sare și piper pentru a o face gustoasă.

3. Conține vitamina C din abundență

Mulți dintre noi s-ar putea să știe deja că varza are un conținut foarte bogat de vitamina C. De fapt, conținutul de vitamina C din varză este mult mai mare decât cel găsit în anumite soiuri de portocale. Varza, consumtă regulat, ajută la întărirea organismului pentru a combate răceala și tusea.

4. Ajută la detoxifiere

Una dintre cele mai importante utilizări ale verzei este datorită faptului că se dovedește foarte utilă în purificarea sângelui și la eliminarea toxinelor. Varza are un conținut bogat de vitamina E, care ajută la menținerea pielii, ochilor și părului sănătos.

5. Luptă cu infecțiile

Varza conține cantități adecvate de sulf, ceea ce înseamnă că un consum regulat de varză va ajuta în lupta împotriva infecțiilor corpului într-o manieră mai bună. Aceasta va ajuta organismul și vindece rănile mai repede.

6. Tratează hrană indigestă

Hrana indigestă este o deficiență a organismului, care duce la ulcere, dureri de cap, cancer, pierderea poftei de mâncare și boli de piele. Consumul regulat de varză va ajuta organismul să lupte împotriva acestui deficit și va proteja organismul de orice probleme de sănătate.