6 beneficii pentru sănătate date de cacao

De: Mihaela Enache / 06.02.2014, 11:00
6 beneficii pentru sănătate date de cacao
Este o realitate faptul că beneficiile pentru sănătate ale boabelor de cacao sunt imense. Nu, asta nu înseamnă că poți mânca ciocolată oricâtă dorești! Cacao primă, neprelucrată este cea care conține substanțe nutritive și alți compuși benefici, și nu batoanele de ciocolată pe care le găsești la magazin.

În afară de antioxidanți, cacaoa conține flavonoide care sunt benefice în mai multe moduri pentru corpul uman. Iată 6 dintre beneficiile oferite de cacao:

1. Menține sănătatea inimii

Cacao conține antioxidanți care ajută organismul să scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate și boli. Acești antioxidanți ajută, de asemenea, la prevenirea bollor cardiovasculare.

2. Protejează de radicalii dăunători

Plantele produc anumiți compuși numiți flavonoide, care sunt benefice pentru oameni. Cacaoa conține flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine și procyanidins, care sunt antioxidanți foarte puternici și ajută, protejează corpul de radicalii liberi.

3. Permite buna funcționare a vaselor de sânge

Flavonoidele din cacao, de asemenea, ajută la protejarea organismului de boli cardiovasculare. Acestea permit buna funcționare a vaselor de sânge și reduc tensiunea arterială. De asemenea, ajută la protejarea organismului de multe alte boli legate de inimă.

4. Previne formarea cheagurilor de sânge

Flavonoidele protejează pereții vaselor de sânge de la deteriorare din cauza radicalilor liberi și previn formarea cheagurilor de sânge.

5. Reduce riscul de diabet de tip 2

Flavonoidele din cacao au proprietăți anti-inflamatorii, care ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2.

6. Oferă și mai mulți antioxidanți

Când cacao este încălzită, se eliberează și mai mulți antioxidanți. S-a dovedit că o ceașcă de cacao fierbinte conține mai mulți antioxidanți decât un pahar de vin roșu și ceai

Dar ține minte că ciocolata pe care o iubești atât de mult conține zahăr și grăsimi care ar putea să nu fie recomandate. Astfel, ceea ce trebuie să cauți sunt băuturile de cacao fierbinte sau pudră de cacao, care sunt sărace în grăsimi și neprelucrate în măsura în care să-și piardă proprietățile.