6 bucătari au rămas în cursa către finală Chefi la cuţite

Apropo.ro / 26.06.2018, 12:32
6 bucătari au rămas în cursa către finală Chefi la cuţite
Seara de luni a fost una a emoţiilor extreme, iar cei 9 bucătari care au ajuns până în penultima ediţie a celei mai iubite emisiuni culinare au luptat pentru un loc în marea finală. Primele două probe ale semifinalei au trimis acasă trei concurenţi, iar chefii au rămas în acest moment cu şanse egale în a-şi adjudeca titlul sezonului de poveste. Atât Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, cât şi Cătălin Scărlătescu vor intra cu câte 2 oameni în probele din seara aceasta, de la ora 20:00, pe Antena 1.

Prima probă a semifinalei a fost cu totul şi cu totul savuroasă, căci concurenţii au avut de pregătit desertul copilăriei, fără să ştie că în spatele uşilor erau jurizaţi chiar de cei dragi. Orez cu lapte şi scorţişoară, ştrudel cu mere, măr în foietaj, sau plăcinta cu cremă de vanilie au fost printre reţetele dulci care au dat naştere amintirilor, iar bucătarii au gătit cu gândul la familie. La finalul testului, doi dintre bucătari au părăsit competiţia. Robertino Ţarălungă – din echipa verde a lui chef Bontea şi Ştefania Manea – din echipa galbenă a lui chef Scărlătescu au obţinut cele mai puţine voturi, dar au ieşit din competiţie cu zâmbetul pe buze, recunoscători pentru şansa pe care au avut-o: „Dacă ceva mă putea scoate din concurs…era desertul!”, afirma Robertino.

Cea de-a doua probă a semifinalei a început cu 7 bucătari la bancurile de lucru, ce s-au întrecut în preparate delicioase, sub tematica impusă a fine dining-ului. Proba de poveste le-a dat concurenţilor ocazia să gătească alături de cei dragi, iar fiecare dintre ei a avut un aliat de încredere cu care a putut să se sincronizeze. Familia şi prietenii au fost ajutorul de nădejde al bucătarilor, iar sesiunea de gătit a fost cu totul şi cu totul specială. Ingredientele de calitate au fost transpuse în reţete sofisticate, căci concurenţii au vrut să impresioneze cu tot dinadinsul “juriul preferat al chefilor”, foştii concurenţi din sezonul 4 al emisiunii. Chef Florian Lazăr, Linguriţă, Bad Angie sau Ionuţ Chiriţoiu, şi-au însuşit alături de colegi rolul de juraţi, însă părerea lor i-a contrariat de multe ori pe chefi. Preparatul pe bază de creveţi cu foie gras şi legume trase la tigaie a fost cel mai puţin apreciat, motiv pentru care Răzvan Constantin din echipa lui chef Scărlătescu a părăsit competiţia la finalul testului: ”Eu nu ştiam ce înseamnă fine dining cât am intrat în acest concurs. E un sentiment ciudat, dar nu îmi pare rău. Mă simt mândru să fiu în ultimii 7”.

Marlena Botezatu şi Cristina Pavel din echipa verde a lui chef Bontea, Bogdan Vandici şi Gabriel Mocanu din echipa albastră a lui chef Dumitrescu, Mihai Chelaru şi Amedeo Drosu din echipa galbenă a lui chef Scărlătescu sunt cei care au intrat în ultimul test al semifinalei, al cărui verdict îl vom afla în această seară. Cel de-al cincilea sezon al emisiunii „Chefi la cuţite”, de la Antena 1, a ajuns la actul final, care se va desfăşura marţi, 26 iunie, de la ora 20.00, când telespectatorii vor afla care sunt cei trei care se califică în cursa către premiul de 30.000 de Euro, cât şi numele marelui câştigător al sezonului de poveste.