6 cele mai populare deserturi din întreaga lume

De: Mihaela Enache / 12.09.2013, 11:25
În limba franceză, desert înseamnă aliment ușor. Cu toate acestea, multe deserturi internaționale abia dacă se potrivesc unei descrieri atât de ample. De fapt, cele mai multe deserturi au mulți carbohidrați și multe grăsimi.

Și totuși, deserturile delicioase sunt pur și simplu iubite pe tot globul. Iată care sunt cele mai populare din întreaga lume:

 

Înghețata

înghețata

Înghețata este cu adevărat un desert internațional. O poți găsi aproape peste tot în lume, în arome uimitoare și diferite. De fapt, fiecare țară are propria aromă deosebită, locală, de înghețată. Însă cele tradiționale, cum ar fi cele de vanilie, căpșune și ciocolată rămân pentru toată lumea favoritele tuturor timpurilor.

 

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu poate fi văzut ca un desert sănătos. El este foarte celebru în Italia. Acesta este un desert din brânză, și totuși este ușor ca o pană. Are doar o cantitate mică de zahăr, așa că nici nu e foarte dulce.

 

Churros

Churros

Churros este un desert spaniol. Este mult mai greu decât Tiramisu. Astăzi, acesta a devenit celebru în întreaga lume și este iubit de oamenii din diferite țări. Acest desert este preparat prin prăjire în grăsmi, deci este destul de gras și de greu pentru stomac, dar este destul de delicios.

 

Salata de fructe

Salata de fructe

Un desert ușor și foarte sănătos, plăcut atunci când îl mănânci. A fost inventat pentru prima dată în Africa. Deci, există o mulțime de fructe tropicale folosite în salată. Astăzi însă poți întâlni mai multe variante ale acestei salate. Pentru o salată dietetică, poți să renunți la frișcă.

 

Budinca

Budinca

Budinca este un desert tradițional englezesc. Există numeroase variante și rețete de budincă utilizate și servite peste tot în lume.

 

Baklava

Baklava

Baklavaua este servită și inventată în Turcia. Este, de asemenea, destul de întâlnită și în Grecia. Acest desert include mierea, ca ingredient principal. Este un desert mai sănătos decât cele pe bază de zahăr.