6 condamnați la moarte care au scăpat ca prin minune

Apropo.ro / 09.10.2013, 12:30
6 condamnați la moarte care au scăpat ca prin minune
În trecut, cei care supraviețuiau execuției erau eliberați, actul fiind văzut ca un semn divin. Astfel, criminalii scăpau de pedeapsa capitală.

Iată câteva exemple ale unor oameni care au fentat moartea, în ultima clipă, și care au scăpat datorită inocenței „călăilor”.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

1. Ucigașul cunoscut sub numele de „The Man Franks” a supraviețuit datorită incompetenței executorilor. Acest lucru a fost scris într-un ziar australian din 1872. Călăii nici măcar nu știau ce ar trebui să facă, execuția a avut loc cu întârziere pentru că sheriful nu a putut stabili un moment prielnic pentru moartea ucigașului. Mai mult, frânghia cu care trebuia spânzurat ucigașul s-a udat, și a fost nevoie să o usuce. Cu ea udă nu ar fi putut face nodurile necesare. Toate stângăciile care au urmat în vederea uciderii bărbatului i-au determinat să renunțe. Întâmplarea a fost înțeleasă drept un mister.

2. Anne Greene, 22 de ani, era în anul 1650 servitoare în casa lui Sir Thomas Read. Aceasta a rămas însărcinată cu nepotul acestuia. Gravidă în 18 săptămâni, Anne s-a îmbolnăvit, a avortat, iar fetusul a fost aruncat în mizerie și cenușă.

În acele vremuri, femeile care erau singure și pierdeau sarcina, și încercau să scape de copil, erau acuzate de pruncucidere. Drept urmare, Anne a fost condamnată la omor prin spânzurare în curtea castelului Oxford. Ea și-a dorit ca moartea să fie rapidă iar corpul trimis unei școli de medicină, pentru studiul studenților. Când coșciugul livrat a fost deschis, unul dintre chirurgii care se aflau de față a observat că Anne respira ușor. Au făcut manevre de resuscitare, iar femeia și-a revenit.

Publicul a crezut că aceasta a fost alegerea Celui de Sus, iar Greene a fost iertată de pedeapsă. a luat coșciugul ca amintire, s-a mutat într-un alt oraș unde s-a căsătorit șia devenit mamă.

3. Maggie Dickson a rămas gravidă în timp ce soțul ei era plecat pe mare, situație grea pentru o femeie în 1724. A încercat să ascundă sarcina, lucru ilegal pe atunci. Când s-a aflat, Maggie a fost condamnată la spânzurătoare. Când familia i-a luat trupul pentru a-l îngropa au auzit bătăi în capacul coșciugului. Că a supraviețuit a fost interpretat ca un semn divin, iar ea a devenit celebră fiind numită Maggie, cea pe jumătate spânzurată. După acest episod, femeia a mai trăit alți 40 de ani, iar astăzi există o tavernă în cinstea ei, aproape de locul unde a fost spânzurată.

4. Inetta de Balsham a fost condamnată la moarte pentru adăpostirea unor hoți, în 1264. Se spune că ea ar fi fost spânzurată luni, ora 09.00, pe 16 august, și a fost dată jos din spânzurătoare în dimineața următoare. Spre surprinderea celor prezenți, femeia era încă în viață, doar traheea era deformată și osificată, dar nu fusese îndeajuns cât să nu mai poată respira. Supraviețuirea ei a atras atenția regelui Henry al-III-lea, care i-a acordat iertarea.

5. Romell Broom – să supraviețuiești unei execuții moderne este un miracol. Moartea prin injecție letală aduce moartea condamnatului repede, fără durere, fără eroare. Romell Broom a dovedit că nu este mereu chiar așa.

În 2009, Romell, condamnat pentru răpire, viol și crimă a devenit prima persoană care a supraviețuit unei înjecții mortale. Executorii au încercat preț de două ore să-i găsească vena potrivită pentru înjecția intravenoasă. Au abandonat și l-au trimis înapoi în celulă și i-au amânat execuția cu o săptămână.

În acest timp, avocații lui Romell au declarat că acesta a fost supus unui tratament crud în timpul execuției eșuate, când i-au ciuruit mâna cu seringa. Situația a luat amploare și a ajuns la urechile altora, de mai sus, care au fost rugați să schimbe injecția letală în SUA. Romell este și acum în viață, în așteptarea apelului.

6. Ewan Macdonald – în 1752, Ewan a avut discuții contradictorii cu Robert Parker. Când acesta din urmă a dat să plece, Macdonald l-a urmărit și l-a înjunghiat în zona gâtului. Cum era și normal bărbatul a fost găsit vinovat și condamnat la moarte prin spânzurare. Corpul său a fost trimis apoi acolo udne ajungeau trupurile neînsuflețite ale criminalilor – la secția de disecții unei școli de medicină din zonă.

Toate trupurile erau importante pentru chirurgi, acesta fiind și singurul mode de a învăța, legal, anatomia.

Când unul dintre chirurgi a intrat în sala de operație l-a văzut pe Ewan stând șezut pe masa de operație. Speriat, a luat un ciocan de lemn pe care l-a aruncat în capul „mortului-viu”, terminând astfel treaba călăului. Se spune că roata s-a întors ceva ani mai târziu, pentru chirug, când și-a găsit sfârșitul după ce a primit o lovitură fatală de la calul său.