6 imagini deosebite cu Valea Păcii, cel mai mare cimitir din lume

De: Marian Andrei / 31.05.2013, 16:00
Wadi us-Salaam (Valea Păcii) este un cimitir islamic situat în orașul sfânt Najaf, din Irak. Valea Păcii este , totodată, cel mai vechi cimitir din lume (are mai mult de 1.400 de ani vechime) în care se mai fac încă înmormântări.

Deși este unul dintre cele mai mari orașe din lume, având aproape 600.000 de locuitori, Hajaf nici nu se poate compara cu „orașul” învecinat, Wadi us-Salaam: cimitirul, care se întinde pe o suprafață de 1.485,5 hectare, adăpostește rămășițele a milioane de oameni. 

Cimitirul islamic din Vale Păcii are o importanță deosebită, fiind considerat sacru atât de șiiti, cât și de sunniți, din mai multe motive. Unul dintre acestea  este faptul că, potrivit credinței lor, sufletele tuturor credincioșilor, bărbați sau femei, vor ajunge în acest loc, indiferent unde au fost înmormântate corpurile lor.

Un alt motiv este faptul că mulți profeți, regi, prinți sau sultani sunt îngropați aici. Printre aceștia,  Ali ibn Abi Talib, primul imam al șiiților, vărul și cumnatul profetului Mahomed

Valea Păcii este și o destinație a pelerinilor musulmani. Se estimează că numai Mecca și Medina îl depășesc la acest capitol.